Zpravodajství 2020 4.běh

12. den - 19.08.2020

Alenka se vrátila do minulosti, aby odhalila, co se stalo s Kloboučníkovými příbuznými. Naši táborníci museli najít všechna jména členů rodiny a použít je, aby se dostali k tajemství, kam je Rudá baba ukryla. Následně se Kloboučník vypravil svoji rodinu hledat. Srdcová královna přišla na plán našich přátel a uvěznila je v ovocné kleci. Následně se vypravila se svojí sestrou do minulosti a po spatření sebe sama začala říše divů kamenět. Naši závodníci museli najít skrytý čas pomocí mapy, kterou jim vytvořil jejich špeh, aby Alenka měla pár minut navíc a mohla vrátit chronosféru. Před uložením ke spánku se na skalinách pořádala velká televizní soutěž MTV, kde všechny týmu museli vytvořit videoklip dle vylosované písně. Rozhodně bylo na co koukat a týmy předvedly vynikající výkony.

                                            



10. den - 17.8.2020

Alenka se konečně ponořila do moře času a spatřila první střípky minulosti Srdcové královny. Konečně jsme začali chápat, proč se chová tak zle a krutě. Srdcová královna utekla z korunovační slavnosti a naším úkolem ji bylo zastavit. Táborníci se vydali na cestu, kterou tvořily překážky v podobě otázek ze všech možných kategorií. Jelikož se Alenka musela vrátit do moře času a cestovat dál do minulosti, museli jsme všichni spojit síly a nasbírat dostatek benzinu pro chronosféru. Večer jsme naše výsledky pořádně oslavili na „Drink party“.

Skaliny Skaliny Skaliny



9. den - 16.8.2020

Alenka se po dlouhé cestě vrací z Číny a zjišťuje, že majitel firmy zemřel. Není to pro ní šťastné období a vrací se díky Absolemovi do říše divů zpět. Alenka je obeznámena s Kloboučníkovo problémem a snaží se pomoci Bílé královně vše napravit. Všichni táborníci musí s Alenkou do světa času, roztočit obrovské hodiny a ulovit chronosféru pána času, která je ukryta hluboko v lese. Nebyl to rozhodně lehký úkol, ale ne nemožný. Museli jsme překonat několik překážek, ale večer jsme úkol odlehčili hrou „Aktivity“, abychom si odpočinuli od těžké práce.

Skaliny     Skaliny   Skaliny



8. den - 15.8.2020

V sobotu si dala Alenka, jak se říká, den off. Skaliny zastihla sněhová bouře a přišel vánoční čas. Skalinské Vánoce jsou nejhezčím obdobím na táboře. Všechny děti bruslí, hrají hokej, zkoušejí biatlon a večer si při slavnostní večeři předávají dárky. Každé dítě obdrželo dárek a dokonce poukázku do kina a na slaný či sladký popcorn. 



7. den - 14.8.2020

Týmy Housek, Šklebíků, Tučných ocásků a TidliQueens přepadl od rána déšť a proto se věnovaly oddílovým hrám. Po obědě se počasí umoudřilo a nechalo nás zahrát si šachovou partii s živými figurkami. Mladší účastníci si zahráli na karty a dominovým efektem převlékali triko. Po večeři jsme se sešli na pašerácké stezce a poté jsme se vydali porazit draka, Tlachapouda. Vše se podařilo, Tlachapoud padl rukou Alenky a Bílá královna zvítězila nad Srdcovou královnou a získala tak korunku. 

 



6. den - 13.8.2020

Bílá královna se stará o Alenku na svém zámku, bohužel je stále sužuje nemalý problém. Alenka stále nemá svoji pravou velikost. Bílá královna se tvrdě snaží namíchat lektvar zmenšení, ale marně.

Naše družiny byly vyzvány k pomoci a dopoledne se ocitly v říši baněk, zkumavek a odměrných válců. Výsledek se odstavil a naše blonďatá bojovnice se opět zmenšila do původní podoby. Bohužel na oslavy nebyl čas. Den Nádherňajs se blíží a bílá armáda se musí připravit na boj. Přípravy byly drsné a bolestivé v podobě královské vybijené. Po přípravách se družiny sešly na večeři a zahrály si na odproštění od myšlenek blížící se války “Hádej kdo jsem”. 

                                



5. den - 12.08.2020

Alenka nachází skrytý trezor, kde je ukrytý meč, kterým lze zabít královnina mazlíčka Tlachapouda. Naneštěstí zjistí, že je chráněn zlým netvorem. Alenčini pomocníci se vydávají nasbírat jídlo, kterým by netvora uplatili. Povedlo se jim? Zřejmě ano, a proto se mohli jít po těžké práci schladit do malého rybníka či na přehradu. Alenka se však dostala do slepé uličky a nemohla z hradu uprchnout. Ještěže se spřátelila s netvorem, kterému vlezla na záda a pod palbou mokrých houbiček vyvázla z hradu skoro bez jediného škrábnutí. Na večer jsme dorazili do zámku Bílé královny, která nás uvítala White opening party, na níž každá bílá věc, oblečení, vlasy, líčení, se jasně rozzářilo.

 Skaliny Skaliny Skaliny



4. den

Alenka se ocitá na královském dvoře a díky snězenému koláči se z ní stala Alenka obr, a tak může nepozorovaně zůstat na dvoře vedle srdcové královny, aniž by královna tušila, že právě ona je tou Alenkou, kterou královna hledá a potřebuje se ji zbavit.
Kloboučník je zajat, předveden před královnu, ale díky jeho vychytralosti donutí královnu zbavit ho pout, aby pro ni mohl ušít a vytvořit jedinečný klobouk na „obrovskou“ hlavu. Děti pomáhají společnými silami ukrást královniným pomocníkům – srdcovým kartám kusy látek, ze kterých pak kreativními prsty vyzdobí pro královnu nový klobouk. Po večerním hodování se koná módní přehlídka, na které si královna vybere z nových klobouků a týmy Housek, Ocásků, TidliQueens a Šklebíků královně zarecitují připravené básně.

Skaliny Skaliny Skaliny      



3.den

Dopoledne se Alenka po pádu do hluboké nory ocitla v malé místnosti, ze které se mohla dostat tak malými dveřmi, že se musela zmenšit vypitím kouzelného lektvaru, zvětšení se ji podařilo zpět po snězení preclíku.
Po posilnění v místní kuchyni se děti uchýlily ke krátkému odpočinku na své chatičky. Odpolední část nás přenesla k rybníku, kde musela Alenka zdolat dalekou cestu přes vodu v hozeném klobouku a cestou se ji do cesty stavily neposlušné kameny.
Po večeři se děti seznámily s královskými sporty a zahrály si je v rámci večerních kroužků.

Skaliny Skaliny Skaliny        



2. den

Ráno nás probudily paprsky vycházejícího slunce. Všichni jsme se shromáždili před hlavní budou a pořádně protáhli každou část těla díky oblíbeným táborovým tancům. O zábavu a hry rozhodně nebyla nouze. V dopoledních hodinách došlo k oficiálnímu představení postaviček z říše divů a rozdělení dětí do týmů. Alias šťastná karta. Táborníci postupně přicházeli před komisi, které vládly karty Srdcové královny. Vztyčili šťastnou ruku a vytáhli si kartu. Mohly se stát pouze tři věci. Jít rovnou do vytaženého týmu, zvolit si tým sám nebo být potrestán Rudou královnou politím studené vody. Týmy byly rozlosovány a celotáborová hra oficiálně zahájena. Jak se říká, není čas ztrácet čas a rovnou jsme se vrhli do prvních týmových her. Zahájení proběhlo u nedalekého rybníku. Všichni vedoucí se utkali mezi sebou v závodech na paddleboardu. Táborníci vášnivě fandili! Následně se i oni utkali ve hře cesta slepých ptáků a pavučina. Projít lesem se zavázanýma očima po provázku či pavoučí sítí bez jediného doteku není rozhodně jednoduchá záležitost. Všichni jsme naštěstí celý den plný koupání a her přežili a večer to pořádně oslavili na diskotéce s názvem: Vítejte v říši divů!

Skaliny Skaliny Skaliny   



1. den

Jak už se to děje desítky let, tak i dnes jsme se jako každý rok vrátili do krásného prostředí Velkých Skalin. Letos bychom spíše řekli do skalinské „Říše divů“. Hned po příjezdu jsme se ocitli na slavnosti zásnub Hamiše a Alenky. Ta se bohužel nevyvedla podle představ. Alenka uprchla a Hamiš ve vzteku roztrhl obálku se všemi Alenčinými přáteli, co měli být pozváni na svatbu.

Naši malí táborníci se ihned vydali Alenku hledat. Štěstí nám přálo a Alenka byla živá a zdravá nalezena v husté trávě nedaleko staré školy. Celá poškrábána od větví a trnů prosila táborníky, aby ji pomohli seskládat útržky fotografií jejích přátel, ze kterých se nakonec vyklubali letošní oddíloví vedoucí. Díky značkám, které byly při odjezdu všem přiděleny se daly skupiny dohromady a tábor mohl začít.

Po zdlouhavém a nudném zabydlování, obědě a prohlídce u našeho táborového zdravotníka, se většina dětí věnovala lehčím sportům, či vodním radovánkám. Den byl zakončen tématickým filmem, aby se naši táborníci úplně a bezhlavě ponořili do naší kouzelné skalinské říše divů.

 Skaliny Skaliny Skaliny



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk