Zpravodajství 2020 1.běh

11.den

Náš čas v pohádkových světech se pomalu chýlí ke svému konci a s novým dnem vyvstala i nová výzva. Zloba je čím dál troufalejší a dnešního dopoledne tak byly uneseny všechny naše milované Disney postavy, které nás doprovázely skrze celé toto fantastické dobrodružství. Záchranná mise byla ihned vyslána a každý tým z našich řad měl za úkol ukořistit jednoho z Disney hrdinů, kteří byli uvězněni v nedalekém zakletém lese, hluboko na území Zloby. Aby se s námi mohli v klidu vrátit do bezpečí bylo nutné je přesvědčit o našich dobrých úmyslech neustálou péčí a pozorností, která nakonec přinesla kýžený výsledek a byli jsme opět všichni pohromadě. Zbytek dne jsme zase jednou věnovali troše zdravého soutěžení. Nastal čas na další ročník slavné soutěže SKALINSKÝ TALENT! Sešel se nám silný ročník, kde jsme mohli vidět nejrůznější vystoupení od tančení a zpěvu, přes gymnastiku, až po hru na klavír a komediální scénky. Konkurence byla neúprosná, ale nakonec ze všech skalinských hvězd zazářil nejjasněji 10. oddíl a jeho scénka z posilovny. Gratulujeme!

Skaliny Skaliny Skaliny   



10.den

Dorazil vzkaz od Zloby! Unesla naše dva přátele z řad aut, to už víme, ale doufali jsme, že poté, co jsme jí navrátili její magickou knihu je propustí. Mýlili jsme se. Zloba si je vědoma ceny jejích rukojmí a nehodlá je propustit. Alespoň ne nyní. Musíme sepsat vlastní vzkaz s nabídkou za navrácení našich přátel a najít způsob, jak jej dopravit k samotné Zlobě. Má to ale háček. Náš vzkaz k ní musíme vyslat prostřednictvím SMS zprávy, která nás nejen limituje 160 znaky, ale také způsobem jejich zadávání. Bylo nutné jednotlivé znaky zapisovat postupně po jednom a mít dobře promyšlenou podobu naší zprávy, pro maximální využití takto limitovaného množství sdělovacích prostředků. Výzva, to dozajista, ale nic tak těžkého pro nás. Odpoledne bylo třeba přesedlat na konstruktivnější způsob myšlení. Abychom přechytračili Zlobu a osvobodili své přátele auta, musíme vyrobit jejich přesvědčivé kopie, které taky něco vydrží, aby nepojala podezření příliš brzy. Naše zručnost a kreativita byla klíčová a naše konečné výrobky opravdu stály za to. Nechyběla ani zatěžovací testovací dráha. Večer jsme se po tomto náročném dni odměnili diskotékou, yaay!

Skaliny Skaliny Skaliny   



9.den

Ráno po probuzení nás čekal nemalý šok. Zloba seslala našim směrem mocnou kletbu, následkem čehož se všichni z řad vedoucích probudili v cizím těle. Nastal chvilkový chaos, ale rozhodli jsme se zhostit situace po svém. Každý tak nejenže musel fungovat s tělem některého ze svých kolegů, ale snažil se také o co nejvěrnější napodobení jejich osobnostních rysů. Nakonec jsme tedy dokázali nejen svou přizpůsobivost a schopnost vypořádat se s problémy, ale také to, jak dobře známe lidi ve svém okolí. Odpoledne jsme se rozhodli hledat pomoc proti mocné magii Zloby u jiné mýtické postavy, tentokrát z českého folklóru. Při putování po okolí jsme se postupně seznamovali s tajemnou Marcebilou, paní Krušných hor a přilehlých lesů. Poté co jsme se dozvěděli něco o její minulosti, místech, kde se objevovala a činech, které vykonala, jsme byli schopni o něco více porozumět jejím schopnostem a snad je budeme schopni dobře upotřebit při dalším boji se Zlobou. Večer nastal čas na trochu zdravého soutěžení mezi nejstaršími z řad táborníků a statečnými z řad vedoucích. Bitevním polem se stalo fotbalové hřiště a po lítém souboji plném zvratů nakonec sklidili vedoucí porážku, leč velmi těsnou. Příště je dostaneme!

Skaliny Skaliny Skaliny  



8.den

Dnes dopoledne nás čekalo velmi účelné mentální cvičení. Zloba své akce dobře promýšlí a její útoky jsou rafinované a dobře koordinované, tudíž musíme být připraveni analyzovat její strategie a plány a být schopni na ně reagovat. Za tímto účelem jsme dnes absolvovali sérii detektivních cvičení, kdy jsme měli za úkol vyřešit staré záznamy kriminální činnosti a určit vývoj situací a událostí. V druhé části dne byl čas přejít do ofenzívy. Zjistili jsme lokace několika území, která byla pod nadvládou Zloby a byl čas je osvobodit. Toho jsme mohli dosáhnout pouze unikátními způsoby, ze kterých jsme si vybrali zanechání insignií ve tvaru svých těl. Každé z jejich území byla do konce odpoledne pokryta obrysy našich těl, která poslouží pro budoucí ochranu před silami Zloby a jejich stoupenců. Večer byl čas na intenzivní mentální cvičení. Zdrojový materiál jsme získali z proslulých souborů Einsteinových hádanek, protože bystrá mysl je základ.

Skaliny Skaliny Skaliny  



7.den

Dnešního rána jsme stanuli na půdě magického světa Mickey Mouse a jeho Klubíku. Bohužel i tento svět je v nebezpečí a pod neustálými pohrůžkami od Zloby, a protože naše vítězství nad ní nezůstala napříč kouzelnými světy nepovšimnuta, požádali nás o pomoc. Jak je jistě zřejmé, tak magii lze vzdorovat pouze magií, avšak kouzla, která v tomto světě ovládají nebyla ani vzdáleně soupeřem pro Zlobu a její nohsledy. Bylo zapotřebí naučit se nová, mocnější a vynalézavější kouzla, která by nám poskytla výhodu. Právě proto jsme toto odpoledne strávili v magickém lese, kde jsme se zdokonalovali v nejrůznější magii, kouzlech a tricích, která zde byla po dlouhou dobu ukryta. Pro uvolnění jejich plné moci je však třeba zdokonalit sekvenci znamení a gest, a to za přítomnosti konkrétního počtu mágů často specifických vlastností. Naše síly byly znásobeny znalostmi, které jsme načerpali a nastal čas opustit magický les. Naše snažení v boji proti Zlobě již nabývala značného věhlasu, proto nastal čas zpodobnit naše činy také do grafické podoby. Odpoledne jsme tedy strávili tvorbou komiksové podoby našich vlastních příběhů pro naše přátele, aby je i oni mohli prožít „z první osoby“.   

Skaliny Skaliny Skaliny  



6.den

Máme tu krásné pohádkové ráno v říši Příběhu hraček. Naše přípravy na boj se zlobou vrcholí, vše jde náramně…možná až příliš. Nečinnost Zloby přeci jen nutí k zamyšlení, ale naše obavy se dostavily pozdě. V dopoledních hodinách nás navštívila banda nohsledů s rozkazy od samotné Zloby a jejich úmysly byly ty nejnižší, vcelku doslova. Jejich cílem bylo nás pouze na nějakou dobu oslabit a umožnit tak Zlobě napáchat ve světě Příběhu Hraček co největší škody, proto se zaměřili na naše boty! Každému z nás byla pod pohrůžkami odcizena jedna bota a pouze jediný z každé skupiny statečných cestovatelů pohádkovými světy byl vždy schopen se ubránit. Získat je zpět nebyl lehký úkol, ale když jsme i přes všechna úskalí uspěli, objevili jsme útržky tajemného vzkazu, po jehož stopách jsme se vydali. Jak jsme se ovšem obávali, stalo se nemyslitelné! Zloba zákeřně využila našeho rozptýlení a unesla Woodyho a pana Brambůrka přímo nám pod nosem. Odpoledne bylo tedy třeba rozšifrovat záhadu, kam byli dva naši dobří přátelé uneseni a jak je můžeme zachránit. Stopy nebyly příliš početné, natož zřetelné, ale na nás si jen tak někdo nepřijde! Síla naší spolupráce a odhodlání opět zvítězila a byli jsme schopni se dopátrat místa, kde jsou Woody a pan Brambůrek drženi. Aby toho, ale nebylo málo, Zloba si své plány pojistila, neboť její rukojmí byli i po nalezení neschopni odejít, kvůli účelům mocné magie, pod jejíž vliv je Zloba uvrhla. Zase jednou nastal čas využít naši vynalézavost, kreativitu a neomezené možnosti těchto krásných pohádkových světů, neboť jen my dokážeme obstát proti magii Zloby, proto to nesmíme vzdát! Společnými silami a možná i s malou dávkou štěstí jsme zlomili kletbu nad našimi přáteli. Budiž nám to důkazem, že i nad tou nejmocnější zlobou a krutostí lze zvítězit, pracujeme-li spolu a neúnavně. Zloba se bude muset daleko víc snažit. Na poli vítězství nezbývá než si odpočinout při společném večeru sledování našich vlastních uměleckých počinů, jejichž tvorbou jsme se před nedávnem bavili. Filmaři z nás asi jen tak nebudou, ale, když si ke své oblíbené písničce natočíte vlastní videoklip, hned získá zase jednou úplně nový rozměr. 

Skaliny Skaliny Skaliny    


 



5.den

Náš 5 den v pohádkové říši nabral nečekaný spád hned z rána. Začátek našeho honu na Zlobu byl už na spadnutí, ale naneštěstí příroda zavelela jinak. Jak se už tak říká, když člověk musí, tak musí a nešťastnou shodou okolností, tak nastaly v táboře těžké střevní potíže, se kterými bylo třeba se vypořádat. Dopoledne jsme tedy doslova strávili bojem s Průjmy. Pronásledovaly nás různé Průjmy a my se jim snažili bránit návštěvami u Zácpy. Tým, který se se svým „problémem“ zvládl vypořádat nejvícekrát stanul vítězný. Byl to lítý souboj, ale podařilo se nám překonat všechna záchodová úskalí a mohla začít další příprava na boj se Zlobou. Již v předchozích dnech nám Zloba odcizila naše osobní věci, proto bylo třeba se připravit a ujistit se, aby se to již neopakovalo. S tímto v mysli jsme se pustili do výroby našich vlastních „maskotů“, kteří se odteď stanou našimi stálými společníky a díky tomu se snad podaří zlepšit naši obezřetnost na takovou úroveň, aby se Zloba již nemohla tak snadno dostat do naší blízkosti a působit nám problémy. Nemůžeme jí přeci dovolit si s námi takto pohrávat!

Skaliny Skaliny Skaliny  



1 až 4.den

Disneyland je místo plné smíchu a zábavy. Co by se ale muselo stát, aby se všechna radost vytratila? Odjakživa se ví, že královna Zloba si chce udržet trůn a má strach, že stále narůstající spokojenost v říši pohádek může ohrozit její moc v lidské říši. Máme strach, že by byla schopna ublížit našemu kovbojovi Woodymu, Elze, Mickey Mousovi nebo Bleskovi McQueenovi. Rozhodli jsme se tedy jednat včas a Zlobu vypátrat.
Než jsme se do toho pustili, bylo třeba se pořádně seznámit s ostatními členy skalinského Disney království, a to jak prostřednictvím společných her, tak i při zábavném koupání v rybníce.
Také jsme společně natočili videoklipy, které nám budou dělat radost při plnění náročných úkolů. Nenecháme se ale odradit, i když Zlobě jde především o slávu, trofeje a moc, my víme, že existují daleko důležitější věci, a to například přátelství a zábava.  O tom se ji budeme snažit přesvědčit.
Vymysleli jsme proto falešnou Zlobu, která se bude snažit pravou Zlobu zmást a dostat na svou stranu temné postavy z Disney světa. Falešná Zloba bude zjišťovat, kde se asi zrovna nachází ta pravá, abychom ji mohli dopadnout.
Nejsme ale žádní amatéři, zvolili jsme si krycí jména, která nás ochrání před Zlobiným přímým útokem a také jsme si vyrobili předměty, která nám budou na cestě za Zlobou užitečné – deník, abychom měli přehled o svém působení, figurku, díky které se budeme snažit zmapovat Zlobinu poslední lokaci a také vlajku, která bude symbolizovat odhodlání udělat temné straně pohádek přítrž.
Jak jsme na tom ale s detektivními schopnostmi? Mají potenciál Zlobu dopadnout jako první Závodníci? Nebo Kovbojové? A co třeba Sobíci, Chlebíci, Mickeyho klubík, Skrblíci, Špunti, Elzáci, Minnie myšky a Sněhuláci? Ono je totiž možné, že nás osud překvapí a nejlepšími se nakonec stanou Záclony a Ovčáci.

      



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk