Zpravodajství 2018 1.běh

12.den 1.běh

Naše LEGO putování se chýlí ke konci, těšili jsme se, jak si zahrajeme jednu z posledních her, když tu najednou jsme na hlavním nástupišti našli omráčeného Kovovouse. Naše nejhorší obavy se naplnili – Lord Byznys přišel na to, že Krágl, který jsme mu na začátku týdne dali, byl falešný. Dal nám ultimátum – buď mu dáme pravý Krágl, nebo omráčí dalšího člena týmu. Nezbylo nám nic jiného, než se vydat na dlouhou a náročnou cestu plnou nebezpečí a nasadit vlastní život v naději, že najdeme Blokátor, který by Lorda Byznyse zastavil navždy. Nevěděli jsme ale, že když dorazíme na místo, najdeme Blokátory rovnou dva. Měli jsme radost, nebezpečí bylo zažehnáno, bohužel jsme až v táboře zjistili, že jeden z těchto dvou Blokátorů je falešný. Držitelem pravého Blokátoru se stal soutěžní tým Legoještěrek, všichni jeho členové se tedy stali našimi Vyvolenými. Hurá!
Kovovouse jsme samozřejmě nenechali omráčeného, týmy se postarali o přípravu lektvaru z přírodnin, který okořenili vlasem vedoucího, borůvkami a navíc třeba i pryskyřicí. Už nám tu zase vesele běhá po táboře.

Skaliny Skaliny Skaliny        



11.den 1.běh

Capri, Alla Diavolla, Sicialiano či Presto – tyto a další názvy se celé ráno rozléhaly skalinským LEGO městem, které se na pár hodin proměnilo v italskou restauraci. Však i LEGO postavičky musí jíst, o což se postaraly jednotlivé soutěžní týmy. Pizzu jim objednali číšníci, připravili kuchaři a na vše dohlíželi majitelé restaurace.
Odpoledne jsme si představili, jaké by to asi bylo, kdyby jel Lord Byznys spolu s námi na letní dětský tábor a na téma „Lord Byznys jede jako účastník na tábor Velké Skaliny“ sehráli scénku. Večer jsme strávili na zájmových kroužkách.

Skaliny Skaliny Skaliny  



10.den 1.běh

Nic nás nezastaví, ani nečekaný déšť, který nás chytil na půli cesty za dobrodružstvím. Dnes jsme si totiž vařili v přírodě v rámci celodenního výletu. Nejen, že se nám v neblahém počasí podařilo rozdělat oheň, ale dokonce jsme se jej ani zaleknout nemohli, byli jsme totiž připravení! Pláštěnky, plachta i teplé oblečení se staly skvělými pomocníky. Uvařili jsme si chutný oběd, pohráli v přírodě a statečně ušli náročnou trasu. Myslím, že obyvatelé LEGO města jsou pečlivě připraveni na možný boj s Lordem Byznysem. Vydrží toho hodně - jsou boží!

Skaliny Skaliny Skaliny



8- 9.den 1.běh

Neděle na Skalinách tradičně patří návštěvě rodičů, ti byli srdečně uvítání i tuto neděli v našem skalinském LEGO městě. Protože Lord Byznys zatím nestihl prokouknout naši lest, stihli jsme si ještě před zahrát známou hru „cukr, káva, limonáda, čaj, rum, bum“, abychom pořád jen nepracovali na výstavbě našeho městečka.
V neděli se, jak známo nedělá, večer tedy patřil taneční show s překvapením – všechny oddíly a týmy se zkrášlily na společné fotografie, aby se nám vzpomínky vryly nejen do paměti, ale i mnohem hloubš. „Všechno bylo boží!“

"Bez lezení správný skaliňák není." bylo heslem dnešního dne. Poslechli jsme si instruktáž a poté se vrhli na samotnou akci. Vyzkoušeli jsme si slaňování, výstup i slackline. Aby toho nebylo málo, stihli jsme si i ochránit své vlastní LEGO území, do něhož jsme si nechtěli nechat ostatními přidávat další LEGO kostičky.
Večer jsme si dle svého vlastního zájmu vybrali kroužek a užili si chvíle i s ostatními obyvateli skalinského LEGO města na dramatickém kroužku, ping pongu, vybíjené, frisbee, malování, deskových hrách, pétanque, krouku skládání LEGA či hudebním kroužku. Nejstarší oddíly si před večeří ještě stihly zahrát fotbal proti vedoucím. Souboj to byl nelítostný, jen o chlup utekly výhře.

Skaliny Skaliny Skaliny 

   
 



7.den 1.běh

Věděli jste, že se bambus dožívá čtyřiceti až šedesáti let, že během života člověk vytvoří 25 tisíc litrů slin, čímž by naplnil dva plavecké bazény, že citrony obsahují více cukru než jahody nebo že, když ve vyhledávači GOOGLE zadáte číslo 241543903, zobrazí se vám fotky lidí s hlavou v mrazáku? My už to po dnešním dopoledni víme. Sice nás značně potrápila náhoda, která v této hře figurovala, ale jsme si jistí, že většinu informací nikdy nezapomeneme.
Odpoledne jsme měli tu čest být svědky předváděcí akce vojáků, nejen, že jsme viděli jejich zajímavý nácvik ochrany velvyslankyně, ale dokonce jsme si jejich zázemí mohli i prohlédnout.
Večer jsme se při procházce noční stezkou setkali se zatoulanými LEGO postavičkami a měli možnost je poznat zase z jiného úhlu – povyprávěly nám svůj životní příběh.
Dnešní den jsme zakončili příjemným posezením u táboráku s kytarou.

Skaliny Skaliny Skaliny   

    



6.den 1.běh

„Krágl jste mi vrátili, dodržím tedy svou část dohody a vrátím vám schopnosti do vaší pravé ruky.“
Tímto hlášeném začal již sedmý den ve skalinském LEGO městě. Lord Byznys totiž nepoznal, že jsme mu dali krágl falešný, ten opravdový máme stále dokonale schovaný. Přišel nám ale dopis od Vitruvia, který má z možného prokouknutí lsti Lordem Byznysem strach. Rád by prý prověřil naše schopnosti splněním konkrétního úkolu. Měli jsme se dostavit ani pěšky ani na voze, ani nazí ani ustrojení, ani bos ani obutí, ani učesaní ani neučesaní a přivézt mu dar nedar v 17. hodin na hlavní nástupiště, kde jsme absolvovali čestné kolo před Vitruviem. Kteří z nás tento úkol splnili nejlépe a mají tak možnost být o krůček blíže k tomu stát se vyvoleným se dozvíme zítra.
Večer jsme si dopřáli zasloužený odpočinek a příběh doplňující naší celotáborovou hru jsme si promítli.7

 Skaliny Skaliny Skaliny  



5.den 1.běh

„Mluví k vám Lord Byznys, vážení členové skalinského LEGO města, dávám vám šest hodin na to, abyste mi do mého tajného sídla navrátili můj blokátor, prozatím jsem vám jako výstrahu sebral schopnosti vaší dominantní ruky. Avšak v případě, že mi blokátor nebude navrácen, budou následky daleko hrozivější. Budiž vám celý den slouží pouze vaše levá ruka.“
Tímto hlášením začal další den skalinského LEGO města. Golf, který jsme měli naplánovaný na dopolední čas, byl tedy ztížen našimi hendikepy – chybějícími schopnostmi pravé ruky. Nejen, že jsme si s touto situací poradili, ale dokonce jsme byli schopni si tuto situaci zpříjemnit přátelským kláním v levoruké páce. Krágl prostě nevydáme!
Lord Byznys chce naše město zničit, ale naše touha jej rozšiřovat je neoblomná i v takovéto situaci. Postavili jsme si casino! Z něj získané prostředky napomohou našemu LEGO městu vzrůstat.
A co by to bylo za vítězství bez pořádné oslavy – večerní diskotéka nás uchvátila.

Skaliny Skaliny Skaliny  



4.den 1.běh

Hned ráno obyvatele našeho LEGO města potkalo neštěstí – postavy nám onemocněly! Že jste neslyšeli o Zlobióze, Kašlavici jmenové, Viru dlouhovlasu či Smálandě? My donedávna také ne. Teď už je ale umíme vyléčit! Při Zlobióze stačí přestat zlobit, aby červená LEGO kostička nemusela trpět na místě, když někdo onemocní Kašlavicí jmenovou, lze ji léčit zapamatováním si vlastních jmen jiných kamarádů a při takové Smálandě se nesmíme k Hustěnce točit zády, aby nedostala záchvat smíchu.
Odpoledne jsme využili ke stmelení oddílů, ve kterých na táboře žijeme – zahráli jsme si sportovní a míčové hry, vyrobili plakátky a postavili domečky pro malé LEGO kostičky. Že jsme připraveni na možný boj s Lordem Byznysem jsme dokázali večer, když jsme si pořádně zaběhali při pašování tajných víček, neboť doufáme, že by mezi nimi mohl být i blokátor.

Skaliny Skaliny Skaliny  



3.den 1.běh

Z tajných zdrojů jsme se dozvěděli, že existuje věc, která nám pomůže použít blokátor, který lze nasadit na krágl a zabránit Lordu Byznysovi v zahájení zkázy. Nebylo ale lehké tuto věc získat, museli jsme ji za něco vyměnit. Směna nebyla jednoduchá, protivníci byli neoblomní, požadovali za ni různé věci, které jsme museli sehnat. To se nám povedlo, proto jsme se mohli přesunout na tajné místo výměny a onu věc získat. Dokonce nám zbyl i čas na výrobu maskotů, kteří budou ochraňovat naše týmy.
Večer jsme se rozdělili do oblíbených kroužků a měli tak šanci poznat další kamarády.

 Skaliny Skaliny Skaliny



2.den 1.běh

Jako v každém světě, tak i v tom skalinském LEGO se můžeme setkat s množstvím problémů, které by nás sužovaly a do budoucna nás oslabily natolik, že bychom nemohli svět před Lordem Byznysem ochránit. Proto je třeba tyto problémy vyřešit. Vyřešit příklad, nakreslit holčičku, která se proměnila v želvu nebo udělat pět kliků na jedné ruce? To nebyl pro budoucí Vyvolené žádný problém. Bezproblémově jsme začali i odpolední hru, objevili jsme totiž tajné sídlo Lorda Byznyse a měli jsme tak možnost odhalit jeho obsah. Lord Byznys má totiž rád umění a my jsme přišli na to, že by to možná mohla být cesta k blokátoru. Proto jsme si všechny obrazy překreslily. Mohly by nám pomoci? Snad! Prozatím si je necháme.
Tři boží dny jsme zakončili velkolepou oslavou – diskotékou!

Skaliny Skaliny Skaliny



1.den 1.běh

Odstartovali jsme éru čtrnácti božích dnů, které nás ve skalinském LEGO světě čekají, Emmetovým pozdravem „Brý den“, který nás pozitivně naladil na disciplíny, ve kterých se obyvatelé skalinského LEGO světa předvedli ve zručnostních, sportovních, inteligenčních a kreativních disciplínách. Protože jsme se stali obyvateli skalinského LEGO světa hlavně proto, abychom zjistili, kdo z nás je ten Vyvolený, který může zachránit skalinský LEGO svět, je třeba své nadání ukázat. Na takto náročný úkol ale nemůžeme být sami, je nutné pracovat ve vyrovnaných týmech, které si děti sestavily na základě vybraných barev LEGO kostiček. I oni Vyvolení ale potřebují někoho, kdo je ochrání před hrozbou rozkladu našeho města Lordem Byznysem, proto k sobě dostali vedoucího – Supermana, Batmana, Emmeta, Hustěnku, a dokonce i LEGO kostičky! Nemusí mít ale strach, že by si s ním nerozuměli, protože při večerní hře se všichni neskutečně pobavili a připomněli si, že „všechno je tu boží, všechno jde líp, když jsi týmový hráč, všechno je tu boží, tady žít chceme sen náš.“

Skaliny Skaliny Skaliny     



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk