Zpravodajství 2015 3.běh

14.den

 Mimoni požádali svého bosse "Frankieho" Frankensteina o pomoc při hledání Fantomáska. A skutečně, jej před polednem potkali znovu u banky, kam si přišel i pro zbytek mimoňských peněz. Mimoni si uvědomili, že setkání obou největších padouchů je ideální příležitostí zjistit, kdo je opravdu největším padouchem na světě a kdo si tedy zaslouží jejich největší přízeň. V ultimátním poledním zápase se do připraveného ringu postavili proti sobě Fantomásek a Frankenstein. Bojovali opravdu zuřivě a pro boj používali doslova vše co bylo po ruce. ...Mimoně jejich zápas opravdu bavil a po celu dobu hlasitě skandovali a podporovali své favority. Bohužel ke smůle obou padouchů, došlo v zápalu boje i na házení banánovníky. Banánovník je pro mimoně to samé jako pro anglickou královnu velšský teriér ... a s tím se prostě nehází. Mimoně tato neurvalost zcela zaskočila a opravdu se na oba padouchy rozlobili. V
trhli do ringu a učinili souboji rázný konec. Zjistili, že nejlepší pro ně bude, obejít se bez padouchů a žít si svobodně a radostně po svém. Vzali si své peníze a odjeli si užívat zbytku prázdnin na Hawai. Já se Scarlet již brzy odjedeme za nimi. Stroj času jsem pro jistotu zcela zničil, protože cestování v čase je sice věc úžasná, ale i trochu nebezpečná.  Musím jít balit! Tak tedy díky a ALOHA! Nashledanou třeba za rok

skaliny skaliny skaliny 



13.den

Mimoni spustili velké vyšetřování, podle indicií hledají místo kde se nalézá lupič Fantomásek. Nejprve je nutné získat indicie vedoucí k odhalení místa jeho pobytu a následně získat kód od Fantomáskova hradu, kde jsou peníze nyní ukryté. Frankenstein jim při tom pomáhá při fyzicky náročnějších úkolech. Je pravda že toto monstrum má sílu, avšak inteligencí příliš neoplývá. Oproti tomu nový protivník Fantomásek, je opravdu liška podšitá. Pravděpodobně se schyluje k rozhodnutí kdo z koho. Mimoni se však už naučili přemýšlet natolik samostatně, že je občas slýchám hovořit o možnosti, žít svůj život bez padouchů. Byla by to zcela jistě velká změna, kterou  bychom jim se Scarlet  velmi  přáli.



12.den

6:30 Trochu mi dělá starost ledabylý přístup některých mimoňů k ostrovním financím, přesto , že jsme již soběstační v pěstování banánů, musíme mnoho komodit na náš ostrov dovážet. Mimoňové navíc nezřízeně utrácejí za hlouposti, což vede k tomu , že naše zásoba financí  se povážlivě ztenčila. 9:30 Informoval jsem o naší situaci celé žluté shromáždění. Scarlet navrhla, že by se mimoni mohli pokusit na našem ostrově rozjet plnohodnotný bussines, který by zcela jistě pozvedl ekonomiku ostrova a zároveň Scarlet umožnil nesnížit si životní standard. Mimoni byli jejím nápadem nadšeni a  během dopoledne vytvořili neuvěřitelně dokonalé a fungující město. Každý z mimoňských domků si připravil pro ostatní nějakou aktivitu či zábavu v oblasti služeb. K vidění zde byli například bowling, tetovací služby, kadeřnické služby, kosmetické služby, zoologická zahrada, věštírna, golfové
hřiště  a mnohé další. Mimoni se naučili připravovat reklamu a své PR. Cílem bylo, vydělat co nejvíce peněz a pozvednout tak ekonomickou situaci ostrova. 12:00 Podle propočtů, během celého dopoledne mimoni zobchodovali za služby celkem 6478 mimodolarů. Ty následně uložili do banky na ostrově. 15:00 Po tak těžké dřině byl opět čas na relax a vzhledem k 34°C teplotě vyžadovali všichni  opět návštěvu našeho skalinského akvaparku. Za zpěvu táborového songu YMCA ….jsme se tedy všichni odebrali na koupačku. 19:00 Tak tohle je neuvěřitelné! Banka, ve které byly všechny naše úspory, byla pomocí  létajícího auta vykradena! První  stopy vedou k lokálnímu lupiči panu Fantomáskovi, jež je v našem okolí jediným vlastníkem takového vozu. Naši Mimoni by rádi využili pomoc  již opraveného monstra profesora Frankensteina. Pomůže jim ?

skaliny skaliny skaliny



11.den

8:30 Právě jsme vystoupili se Scarlet z vlaku a míříme do sídla doktora Frankensteina, musím zjistit proč Viktor nebere telefony. 10:00 Dorazili jsme do sídla mého učitele a zjistili jsme, že Viktor už nám boužel odpolední kávu neuvaří. Jeho "projekt" se vzbouřil, Viktora napadl a následně utekl. Víme tedy, že ještě není dokončený. Mimoni, kteří s námi cestují jsou však ohromeni jeho silou a rádi by na projektu pokračovali.
11.00 Rozhodli jsme se  pomoci Frankensteinovu projektu a hledáme díly na jeho opravu. Všichni se opravdu snaží a by dílo Viktora Frankensteina bylo dokončeno a mimoni tak měli svého nového padoušského pána.
13:00 Vysoké teploty jsou skutečně únavné. Mimoni je tráví skotačením u bazénu Frakensteinova zámku. Jejich beztarostnost je opravdu záviděníhodná.
18:00 Zámek poněkud utichl, všichni se sešli ve velkém sále. Mimoni si zavzpomínali na svá nejlepší léta strávená s padouchy. Po shlédnutí filmu Já padouch 2 se cítí znovu namotivovaní. Jsou sice unavení, ale vypadají štastní. Dobrou nooooc !

skaliny skaliny skaliny  



10.den

07:00 Teď za mnou byli Stuart, Bob a Carl. Mávali mi před očima nějakým reklamním plakátkem s upoutávkou na hodně starý film o Frankensteinovi. Snažil jsem se jim vysvětlit, že Dr. Frankenstein  skutečně existuje a dokonce je to můj starý učitel ze studií, ale že rozhodně nemá nic společného s jakýmsi monstrem.  Trochu mne mrzí, že mi mí drazí, žlutí přátelé dali najevo, že jsem  sice příjemný zaměstnavatel , ale moc malý padouch.  Rozhodli se Dr. Frankensteina navštívit stůj co stůj a nejlépe ihned. Vlastně už měli sbalené batůžky na dlouhou celodenní cestu. 10:00 Nedalo se nic dělat, na cestu jsme jim se Scarlet zabalili nějaké dobroty, pití a banány a vydali se na své putování.  Po menších útrapách způsobených mnoha kilometry pohybu, došli mimoni k místům kde na ně čekalo několikero zkoušek. Jejich splnění bylo podmínkou aby byli přijati, stařičkým profesorem Victorem Frankensteinem. 22:00 Pod
le Boba , který mi telefonoval, bylo setkání s doktorem Frankensteinem naprosto neuvěřitelné. Údajně můj stařičký učitel opravdu pracuje na projektu umělého člověka. Zvažuji že se vydám za nimi

skaliny skaliny skaliny   



9.den

10:00  Opravdu velké teploty zapříčiňují, že jsme nuceni se Scarlet uvážit, zda má smysl zde na severu zůstávat. Ani naši malí žlutí přátelé…a ano připouštím, již se stali našimi přáteli….nemají důvod pokračovat v tradici zbabělých Vikingů.  Dnes večer se již společně poradíme, kam se vydat dál v hledání toho správného BOSSE.  Každopádně je nutné se na cestu dobře připravit a tak od rána probíhá čilý  transport všelijakých druhů nápojů mezi mimoňskými vesničkami. Jednotlivé transporty mají za cíl přepravit co nejvíce nápojů , lektvarů a dalších komodit mezi  sebou. Je však nutné nenechat se chytit zlobivými mimoni, kteří chtějí  veškeré zásoby jen pro sebe a nechtějí se dělit s ostatními. 13:00 Někteří mimoňové se dnes jali vzpomínat na své prapředky a občas bylo možné zahlédnout i slzu v jednom oku….ale většina mimoňů má oči dvě a tím druhým již šibalsky pom
rkává po dalším dobrodružství. 15:30 Myslím, že jsem u našich spoluoostrovníků objevil další zajímavost. Jsou neuvěřitelně marniví. Pořád se malují, čančají a všelijak upravují. Dokonce si vymysleli tzv . FOFOMIMO ….je to místo, kde na sebe oblékající různé bláznivé kostýmy a pak se tomu smějí. Spočítal jsem, že průměrný mimoň se za den usměje v průměru čtyřistašedesátkrát.  19:00 MIMONÍ DISCO je prostě báječné, opravdu k tomu nelze nic dodat.

skaliny skaliny skaliny     



8.den

9.00 Ranní audience u největšího bojovníka severu - Úkolem mimoňů je najít věci, které tento velký muž poztrácel při svém putování severní Evropou. Je nutné je nejen objevit, ale i si je správně zapamatovat. Jsem celkem zvědavý , jak si neposední mimoňové s tímto úkolem poradí.  Paměť zrovna není jejich silnou stránkou, neboť na pravidelná večerní setkání se dostavují vždy v jiných botkách než je třeba. Já a Scarlet se však snažíme, aby gumáky nebyly jedinou obuví, kterou mimoňové znají.
12:00 Je vedro! ......Čelý mimoňský národ se přesunuje blíž k vodě, a začínají vodní radovánky, soutěže a skotačení. Vybavení pro vodní sporty se neustále zlepšuje, takže mimoni posílili flotilu o další pár pneumatik a to je teprve zábava.
Teploty dosahují 35 stupňu takže relax je nejlepší možné řešení.
18:00 Mimoni překvapili Lothara při praní prádla, ukázalo se, že největší z bojovníků severu, je domácí typ a baví ho spíš uklízení, praní a žehlení.  Bohužel největší z bojovníků severu se vyděsil když na něj z kopice prádla vykoukla hlava dinosaura. Zaječel a utekl někam do lesů. Ale Carl nejmenší z našich mimoňů byl rád že svoji hračku DINA opět našel.
19:00 Říkali jsme si se Scarlet, že když už nyní trávíme čas na severu, mohli bychom si i přes tyto řekněme neseverské podmínky uspořádat nějaké hry......nejlépe zimní. Mimoni se dnes večer seznámí s curlingem, skoky na lyžích, biatlonem, bobovou dráhou a dalšímy soutěžemi.
Při našem večením setkání jsme též všem znovu objasnili výrazy jako "ponožka" "čepice" "řada" "dvojice" a doufáme, že už zítra se stanou součástí mimoňského slovníku

     



7.den

9:00  Ranní paprsky slunce dávají tušit, že dnes bude opravdové horko. Mimoni kteří se mnou a se Scarlet nyní žijí ve společné domácnosti, zorganizovali pochod na sever , za chladnějším podnebím , které lépe vyhovuje jejich skotačivé povaze. Já a Scarlet jsme se rozodli , že je budeme následovat, koneckonců můj stroj času je dávno dokončen a menší dovolená by nezaškodila.
10:00 Let na sever příliš dlouho netrval , a brzy jsme se ocitli tváří tvář jednomu z největších bojovníků severu Lotharovi. Tento vikingský drakobijec půdobí impozantním dojmem, proti mimoňům je skutečným obrem a i já si vedle něho připadám jaksi stísněně. Nutno říct, že hygiena mu patrně příliš mnoho neříká. Mimoňové poněkud neurvale okamžitě nasadili kolíčky na nos a počáteční radost z nálezu nového bosse, tím byla poněkud pokažena. Nevím zda zde dlouho setrváme, mimoni si nejsou jisti že tento bojovník je pro ně ten pravý vůdce.
12:00 Vlna veder dorazila za námi, se Scarlet stále opakujeme ....vodu , vodu.......Mimoni pro změnu stále opakují banana banana...! Nevím co hledat dřív
16:00 Po dlouhém putování a hledání se nám nakonec podařilo najít jezero Tyrifjorden   a konečně jsme se mohli vykoupat a smít ze sebe špínu z posledních hodin
19:00 Všichni mimoňové se věnují vylepšování svých příbytků a další práci....no i když práci je snad trochu nadnesené, spíš si všelijak hrají, pořádají různé míčové a silové soutěže a neustále se předhánějí o to kdo je lepší
21:30 Dnes naše putovní vesnička utichla opravdu brzy, první setkání s Vikingem a horké počasí všechny opravdu unavilo. Navíc na zítřek jsme pozváni k Lotharovi abychom splnili jeho úkol ......Luk - at - tu! Poopaye! ....je to děsné už mluvím jak oni



6.den

Věhlas mimoňů se šíří staletími, jsou již respektovanými padoušskými služebníky. Z některých Mimoňů se stali uznávaní vědci, továrníci a velkopěstitelé banánů. Zajímavé je že se u všeho neustále chechtají, všelijak se pošťuchují, ale jejich soudržnost je den ze dne větší. Dnes ráno se všichni společně sešli k zasazení nové banánovníkové plantáže. Usoudili totož žebude lepší si banány vypěstovat, než jen doufat že na ně někde nějaké zbydou. Zasadili tedy nějaká semínka rostlin banánovníků. Osobně si myslím, že v pěstování nemohou bát úspěšní. Přeji jen je banánovník poměrně náročná rostlina a přiznejme si,  pečlivost a trpělivost nepatří právě k mimoním ctnostem.
      9.00  Vlastně jsem ani nebyl překvapen, když se dnes ráno objevil slavný vojevůdce a vládce římanů CAESAR.... Tento pyšný a arogantní muž  nejprve pouštěl hrůzu, aby si však záhy uvědomil, že bez pomoci mimoňského nárudku odbojné Galy neporazí. CAESAR požádal mimoně, aby mu pomohli získat nejenom jeho peníze uvízlé kdesi v karavaně na galském území, ale i lektvar, který přináší , mládí , sílu a rychlý růst. Slíbil jim zaplatit značnou sumu, za podporu jeho zájmů v boji proti Galům. Nemyslím si však, že by peníze Mimoně nějak extra zajímali.
12:00 Je dobojováno, mimoňum se podařilo získat jak peníze, tak i lektvar. CAESAR však nedodržel svůj slib a všechny peníze mimoňum sebral.
Je opravdu parné počasí a mimoni se celkem správně rozhodli trávit čas s PLŠem tedy ( plavání, loďky, šlapadla) ....
20:00 Bitevní úspěch je třeba oslavit, mimoni si k tomuto účelu zabrali Caesarův palác a mimoňské songy se linou krajem .....Já se jdu bavit s nimi tak zatím Poopaye!!!

skaliny skaliny skaliny    



5.den

5:30 " Nemohl jsem ani dospat, neustále mi vrtá hlavou proč můj přístroj pracuje tak nepřesně, odcházím do pracovny musím to vyřešit.   7:32 To snad není možné Carl se Sandym se v noci pustili do úklidu, jsou opravdu oddaní a horliví, bohužel, ale nemohu nic najít. Vypadá to že prošmejdili celou kancelář , nic není na svém místě. .......ale to snad.... ale ne ti malí, žlutí uličníci si hráli i s mechanismem mého časopřístroje , to není dobré znamení. Musím se podívat, jestli nic nepoškodili to by nebylo dobré. Ted si tu v klidu sedí a pojídají banán místo aby se snažili situaci vyřešit. ...Zeptal jsem se co se stalo, vypověděli mi že si přece jen hráli se strojem času, což vedlo k nočnímu setkání s hrabětem Draculou. Jsou celí nadšení z možnosti, že by mu mohli jako žlutý národ oddaně sloužit. Vidí v tom příležitost k nočnímu řádění. Dopoledne se tedy musíme všichni přesunout
za Hrabětem Dráculou znovu, a zajistit jeho ochranu před slunečními paprsky při jeho putování městy  za ovládnutím světa. Někteří z menších mimoňů začali pod korunami stromů stavět Drákulovské příbytky, aby se Drácula cítil spokojený. Mimoňové jsou opravdu oddaní a dělá jim radost pracovat pro svého pána. Nebo´t jejich výtvory byly velkolepé.
15:00 Jen jediná věc je mimoňům milejší než služba svému padouchovi. BANANA to je to slovo, které tak rádi a často opakují.
15:30 Odpolední stěhování Dráculy v Paříži dopadlo katastrofou. Úkolem mimoňu bylo zajistit 100% ochranu svého pána před žhavým sluncem. Škoda jen že cesta vedla přes místní tržiště. Slunce dopadající na nabízené ovoce odráželo krásnou žluťoučkou barvu banánů do zvídavých očí žlutých lumpíků a jejich ostražitost výrazně polevila. Nechali Dráculu Dráculou a jali se pronásledovat prodavače exotického ovoce. Bohužel Drácula jejich láskuk banánům přiliš neocenil, jsa zcela nechráněn byl sežehnut žhavými slunečními paprsky. Mimoni se tak bohužel musí znovu poohlednout po nějakém novém padouchovi. Ale jak říkají Papples Para tú !

skaliny skaliny skaliny  



4.den

7:00 Týýýýý Brďooo…..Jsou zpátky! Nevím jak to dokázali, ale jsou zpátky! Abych byl přesný jsou zpátky a naštvaní ….a Scarlet, která nikam nejela  je taky naštvaná ... a hodně! Ale copak za to mohu ? Plány na stroj času jsem neměl ani kde šloh...vypůjčit! Nemohu za to, že je ten stroj trochu moc hrrr. Musel jsem slíbit, že za toto nedopatření, dovolím , aby si na našem ostrově mohli založit vesničku. Takovou malou .....střediskovou. Kde středem patrně bude náš dům. Chtěl jsem trochu protestovat, ale Scarlet na mne vrhla takový ten pohled královny od Andersena.....jdu se podívat po nějakém stavebním materiálu.....9:20 U dopolední kávy Scarlet nadhodila, že by se můj stroj času, samozřejmě po patřičné úpravě mohl vlastně docela hodit a že je ochotna zapomenout na to , že jsem bez jejího vědomí odeslal všechny do doby před 150 miliony lety. ...Musím přiznat, že se citím polichocen, že uznala m
oje vynálezecké kvality ...Cítím se báječně !  10:00 Scarlet se za mnou zastavila v kupoli.. Požádala mne, zda by bylo možné přemístit naše hosty jako výzkumnou výpravu do roku 1290.....přišlo mi to trochu dost oproti plánovanému roku 1970 ......ale rád ji potom všem udělám radost........přenastavil jsem stroj a jdu jí to říct! Myslím že bude ráda! 10:30 ....Nebyla ráda! Řekla že jsem "ňouma"  myslela prý rok 1290 před naším letopočtem" .....Raději jsem to ještě jednou přestavil a naši hosté odfrčeli navštívit faraonovu ženu Ramsesku III Nilskou....co je však cílem mise netuším!  ..........19:00 Poslední skupina dorazila zpět krátce před 18 hodinou.....Mají sebou nějaké faraonovy svitky " a dokonce z minulosti přivezli několik nových mimoňských přátel. Jestli je pravda co se říká, jsou to prý nejlepší služebníci.- Musím je také vyzkoušet. Zaměstnal jsem dva Mimoně Carla a Sandyho jsou sice troch
u vlezlí, a zvědaví, ale vypadají jako oddaní a loajální služebníci. Nu však ještě uvidím. pro dnešek zavírám kancelář a nechám je tady trochu poklidit.

skaliny skaliny skaliny         



3.den

" Páni to byl včera večírek, jaký zdi tohoto domu nepamatují! Jsem tedy silně unaven, ale mám ted celé dopoledne na dodělání stroje času. A také vím jak spojit neužitečné s užitečným! Koneckonců ten můj nový stroj je potřeba vyzkoušet. A když už máme hosty  ....včera na večírku kdosi řekl že se jim snad podařilo někde na východě našeho ostrova najít pár původních mimoňů....nemyslím si že je to možné.....je to už dvacet let ....ale jestli je to pravda tak je nechám trochu cestovat v čase ...pro jistotu ...VŠECHNY! Nic velkého jen o pár desítek let! Nesmí se na mně zlobit ale jejich přítomnost mne poněkud ruší v práci.........Nu jdu nachystat jejich odlet protože v 15:00 to vypukne!.................15:00 KONEČNĚ VYZKOUŠÍM STROJ: "Tohle je malé otočení pákou pro mne, ale velký skok pro lidstvo!" Good bye cestovatelé! Pozdravujte v roce 1970! A JÁ TED BUDU KONEČNE SLAVNÝ !.................
........15:05 OU OU, vypadá to že stroj času přenáší rychleji než jsem myslel  ...podle všeho mají ted všichni dostaveníčko s Tyranosaurusem Rexem....Ups! Myslím, že se dnes nebudu Scarlet zmiňovat o tomto malém nedopatření!

skaliny skaliny skaliny       

 

 



1 a 2 den

 " Tak je to jisté! …..Viděli jsme je! Je jich hodně přes stovku a dorazili už včera a (buhnáschraň i s kufry)!. Osobně si nemyslím, že by měli v plánu jen tak odjet, ale Scarlet přijdou roztomilí a celou dobu co jsme s nimi hovořili nešetřila chválou. Myslím, že jí z toho našeho osamění trochu hráblo. Těžko říct co jsou zač. Na armádu nevypadají, spíš na hobity nebo trpaslíky …možná je to nějakej novej mimoňskej druh...ale každopádně vypadají organizovaně ....dopoledne se začali formovat do jakýchsi barevných skupin....ale čert ví k čemu je to dobré. Řekl jsme Scarlet, že musíme být pohostinn&iacu te;, ale obezřetní............................. Odpoledne pozvala Scarlet několik jejich zástupců na odpolední čaj a partičku bridge do našeho sídla ( tedy toho co z něho zbylo ), byli celkem sdílní a vypadlo z nich, že hledají prastarou Mimoní civilizaci ( to nám tak ještě scházelo) ......Na Scarlet miluji a obdivuji jak dokáže být občas nečitelná....jak ani já nepoznám, její pravé úmysly.....celkem hravě je přesvědčila ať sami uspořádají výpravu za mimoňskou civilizací a přesvědčí se, že hledat je zde nemá opravdu žádný smysl! Raději jdu pokračovat ve výrobě stroje času! Dostal jsem totiž docela zajímavý nápad!!! ........................................20:00 Myslím, že Scarlet t rochu ztrácí soudnost! Právě jsem zjistil, že uspořádala banánový večírek na počest našich nových hostů! Dnes už se k dodělání stroje času rozhodně nedostanu! Jdu věšet banány a girlandy! Sakriš !

skaliny Skaliny Skaliny           



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk