Zpravodajství 2015 1.běh

14.den

A je to tady, Vikingové se dočkali slavnostního vyhlášení výsledků. Slavnostní vyhlašování ovšem narušila zpráva o lovci draků, který se blíží k vikingské vesnici Velké Skaliny a je tedy potřeba sesbírat co nejvíce munice na boj. Týmy tedy posadily své nejmenší členy na své vycvičené draky a ti se vydali sbírat munici. Nejmenší členové se ukázali jako výborní sběrači a munice bylo dostatek pro celý tým. Jako mávnutím kouzelného proutku se potom munice proměnila v žetony, které Vikingové mohli nejprve na různých stanovištích rozmnožit a následně za ně získat odměny dle svého výběru. Všichni byli nakonec spokojení, zabalili své věci včetně odměn a diplomů do kufrů a vydali se na poslední společné koupání, kde téma bylo jediné – závěrečná rozlučková drakotéka. Ta začala úderem dvacáté hodiny, a kdyby malí tanečníci nebyli zahnáni do postýlek, tančili by na ní doteď 

skaliny skaliny skaliny     



13.den

Poslední den bojů o výcvik draků začal hrou Básnička pro draka, ve které Vikingové měli možnost získat poslední vlastnosti k vycvičení svých draků. Odpoledne už naplno propukla horečka cvičení draků – týmy počitaly, směňovaly a zkoušely různé kombinace vlastností. Všichni byli nakonec úspěšní a každému týmu se podařilo vycvičit několik draků. Večer mohli potom Vikingové strávit na drakasinu a těšit se na další den, kdy se konečně dočkají vyhlášení dlouho očekávaných výsledků – kterému týmu se nakonec podařilo vycvičit nejvíce draků?

skaliny skaliny skaliny        



12.den

Hned ráno se do tábora malých Vikingů dostala zpráva, že nedaleko osady sedí na vejcích zlá nevycvičitelná dračice. Bylo by tedy velmi nebezpečné, kdyby se malí draci vylíhli a začali ohrožovat vesnici. Malí Vikingové tedy museli co nejdříve vyluštit šifru pro to, aby zjistili, kde se dračice s hnízdem nachází. Všem se to úspěšně podařilo a odpoledne se mohli rychle vydat na místo, aby draka zneškodnili. Jakým překvapením pro Vikingy bylo, že nejen že dračice nakonec není vůbec nebezpečná, ale navíc vajíčka, která ukrývá, jsou celá z čokolády  No nezaslouží si malí Vikingové na závěr dne oblíbenou drakotéku?

 



11.den

Malí Vikingové úspěšně pokračují ve cvičení svých draků a již téměř není skupiny, která by neměla žádného vycvičeného. Ti prozatím nevycvičení ovšem v noci uletěli a samice nakladly vajíčka do blízkého lesa. Úkolem malých Vikingů tedy bylo je všechny najít, což se jim nakonec také podařilo. Ještě nebylo zmíněno, že velmi oblíbenou hrou, při které se baví celé vikingské rodiny, je dračí golf. Odpoledne tedy měli malí Vikingové možnost si tento oblíbený sport vyzkoušet. Pověstnou třešničkou na dortu pohodového dne byla večerní ukázka výcviku policejního psa –takového cvičeného psa by přeci mohli využít Vikingové, pokud by na ně zaútočil zlý drak

skaliny skaliny skaliny       



10.den

Velké dobrodružství čekalo na Vikingy i v pondělí. Vydali se totiž do okolních severských lesů, poznali okolí a sami si za pomoci náčelníků uvařili na ohni oběd. A že tedy vlastnoručně uvařený oběd opravdu chutnal! Po návratu malé Vikingy čekal odpočinkový večer v podobě účasti na kroužku dle svého výběru – komu ještě zbyly z výletu síly, ten se věnoval sportu, ostatní mohli kreslit, hrát společenské hry nebo kuželky.

skaliny skaliny skaliny     



9.den

Výcvik draků je v plném proudu a všechny týmy už mají dostatek vlastností k tomu, aby si mohli svého draka ochočit. Který drak to bude a kolik? Mají dostatek vlastností na vycvičení oblíbené Bezzubky nebo se budou muset spokojit s Nodrem Smrťákem? Nebo to budou dokonce oba naráz? To je otázka, kterou musí Vikingové vyřešit. Ale až draka vycvičí, kam ho dají? Program na nedělní dopoledne byl tedy více než jasný – týmy se vydaly do nejbližších lesů a daly se do výroby klecí na své draky. V poledne už mohly s klidem svého draka umístit do klece a odpoledne si užít se svými rodinami. Večer byli všichni Vikingové netrpělivě očekávání na drakotéce naruby, kterou si náležitě užili.

skaliny skaliny skaliny     



8.den

V ranních hodinách se po vesnici rozkřiklo, že se večer uskuteční společenský večer, ve kterém budou náčelníci hledat největší talent z mnoha malých talentovaných Vikingů. Dopoledne se tedy Vikingové věnovali nácviku na večerní vystoupení a vikingskou vesnicí se rozhléhala hudba, všude se tančilo a nacvičovaly scénky. Odpoledne se týmy vydaly na vikingskou stezku; postupně tak navštívili Říši Kliďase Velikána, Škyťákovu říši, Říši Tlamouna Sopťáka, Snoplivcovu říši, Astridinu říši a Rybinohovu říši. V každé z nich splnili úkol dle přání každé z postav. Všichni byli nakonec spokojeni a Vikingové nabyli dalších schopností potřebných k vycvičení draků. Jakmile se však vrátili do vesnice, už opět mysleli na večer. Ve 20 hodin to všechno vypuklo a Vikingové si zvolili svůj talent. Nejvíce porotu zaujala scénka Barbie, kterou secvičila děvčata z 5. oddílu.

skaliny skaliny skaliny

skaliny skaliny skaliny

 



7.den

Páteční den se nesl ve znamení příprav na večerní pohádkový drakoles. Již od rána vyráběly dívčí oddíly lucerničky, aby si večer posvítily na cestu a chlapci zase pracovali na výrobě mečů a štítů - co kdyby náhodou museli ochránit sebe nebo své kamarády před zlými pohádkovými duchy. Do oběda bylo vše připraveno, a tak se Vikingové mohli věnovat zdokonalování svých dovedností pro cvičení draků. Hra, při které museli spojit filmové hlášky a jiné citáty s osobností, která je řekla, jim dala pořádně zabrat. 100% úspěšnost ale zaznamenali Vikingové u pohádkových hlášek - bylo tedy jasné, že na večerní pohádkový les jsou řádně připraveni! Po oblíbené obrubníkové kaši si Vikingové zazpívali u táboráku a příjemně tak strávili čas do doby, než se setmí a budou se moci vydat na cestu plnou pohádek. Večerka se tentokrát trochu protáhla, ale ve vikingské vesnici nebyl jediný Viking, kterému by to vadilo.

skaliny skaliny skaliny

skaliny skaliny skaliny     



6.den

Teploty ve vikingské vesnici Velké Skaliny se vrátily k normálu a malí Vikingové se probudili do chladnějšího rána, než bylo dosud zvykem. Na druhou stranu ještě že tak – Kliďas Velikán totiž zjistil, že někteří z draků k vycvičení jsou býložravci a maso, které má pro ně připravené jako krmení, není dostačující. Týmy Vikingů se proto museli vydat pro osení a co nejrychleji ho také zasadit, tráva musí totiž vyrůst co nejdříve, aby draci nehladověli. Cestou narazili na několik překážek, které, jak se ale nakonec ukázalo, nebylo vůbec těžké překonat, a osení bylo nakonec zasazeno v rekordních časech. Odpoledne čekala Vikingy druhá lekce v drakoškole – jsou tak bohatší o znalosti drakopsychologie, drakozdravovědy a dalších. Od školních povinností se uvolnili při večerním programu, kdy si mohli vybrat program dle svého gusta. Úspěch slavil tentokrát hlavně mediální kroužek, při kterém si Vikingové vyzkoušeli, jak funguje skutečné rozhlasové vysílání.

skaliny skaliny skaliny

skaliny skaliny skaliny      



5.den

Hned ráno se mezi dětmi objevil zmatený drakolog sir Olson Johanson s tím, že mu byla odcizena jeho vzácná encyklopedie draků. Malí Vikingové se tedy rozhodli, že mu pomohou, a encyklopedii mu vyrobí novou. Vikingské týmy se proto ihned s vervou pustily do práce – termín odevzdání byl totiž šibeniční - profesor nutně potřeboval svou encyklopedii už po poledni! A aby měl z čeho vybírat, dostalo se mu jich do rukou nakonec hned 12 – za každý tým jedna. Vybírání té nejlepší ovšem profesorovi rozhodně nikdo nezáviděl! Na večerní drakotéce už může i drakolog Johanson tančit bez starostí 

skaliny skaliny skaliny    



4.den

Ani pokračující vedro nezabránilo malým Vikingům v touze po vědomostech a tak hned ráno nastoupili do drakoškoly. Se svými učiteli se věnovali různým předmětům jako drakopraktikum, výroba lexikonu draků, nevyhli se ani záludné dračí poznávačce. Odpolední program byl v parném odpoledni více než jasný – koupání a plážové hry.  Večer bylo ale opět nutné utužovat další potřebné vlastnosti a znalosti pro výcvik draků. A protože taková komunikace s drakem není žádná legrace, hned si ve dvojicích vyzkoušeli, jak nelehká může být taková komunikace beze slov, pouze za pomoci tužky a papíru nebo pantomimy.

skaliny skaliny skaliny        



3.den

Pondělní den se nesl ve znamení zdokonalování další nezbytné vlastnosti pro výcvik draků – postřehu. Hra s názvem „Dračí pohádka“ dala mnohým Vikingům opravdu zabrat – zapojit museli totiž hlavně svou paměť a ve změti obrázků pohádkových motivů najít ten správný! Úkol to byl sice nesnadný, mladí Vikingové si s ním ale poradili bez větších obtíží. Pro výcvik draků tak už disponují další vlastností. Slunečné odpoledne opět nalákalo mladé Vikingy k vodě. Večer se následně mohli věnovat zábavě dle vlastního výběru – sportovním či společenským hrám, malování nebo hudbě a dalším zajímavým aktivitám.

skaliny skaliny  skaliny    

skaliny skaliny skaliny   

 

 



2.den

Nedělní dopoledne ve vikingské vesnici tedy probíhalo ve znamení příprav na výcvik draků – hlavním úkolem všech týmů bylo vyrobit 3 pomůcky, které by jim při výcviku mohly nejvíce pomoci a zároveň vedou ke zdokonalení zručnosti, která je jednou z nezbytných vlastností mladého cvičitele. A že nápady malých Vikingů byly opravdu originální – mezi pomůckami se objevil např. drakolit, dračí škrábátko či lechtátko, dračí kolébka či speciální kartáček na dračí zuby. Odpoledne si Vikingové dopřáli zasloužené ochlazení u vody a už se mohli zabývat myšlenkami na večerní dračí disko-zábavu.

skaliny skaliny skaliny

 

skaliny skaliny skaliny

 



1.den

Vikingská vesnice Velké Skaliny přivítala malé táborníky pro drsný Sever nezvykle vysokými teplotami. Úvodní seznamování malých Vikingů tedy probíhalo na místech, kde se dalo osvěžit – u rybníka nebo na speciální vodní draklouzačce. Poklidný průběh prvního dne večer náhle přerušil přílet zlých draků, kteří začali vesnici ohrožovat. Vypadalo to tedy, že se všichni malí Vikingové budou muset zapojit do boje proti zlým drakům, kteří by jinak vesnici srovnali se zemí! Ještě že se objevil chytrý Škyťák, který přesvědčil náčelníky, aby si draky raději ochočili! 

Skaliny  skaliny skaliny



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk