Zpravodajství 2017 4.běh

14.den 4.běh

Ráno v Trollíkově bylo opět slunečné. A protože i prázdniny se posunuly ke svému konci, končí dnešním dnem i náš tábor. A proto si dnešní den již od rána trollíci užívaly.

Po lehké rozcvičce a snídani se konala pouť. Pouť je to lehce netradiční. Nepřijely k nám žádné kolotoče a atrakce, ale děti si na několika stanovištích mohly vysoutěžit trollí penízky, které mohli v obchůdku směnit za různé sladkosti, hračky, nebo třeba pexeso. Některé úkoly byly těžší, jiné lehčí, ale děti soutěžily jako o život, a tak na konci dopoledne, nebylo v obchůdku již co prodávat.

Po obědě byl čas na balení a úklid tábora. Sbalit si svůj kufřík po čtrnácti dnech táboření a zábavy není vždy věc jednoduchá a proto nám tato činnost zabrala skoro celé odpoledne. Jeho poslední část jsme zakončili filmem.

foto foto foto 



13. den 4.běh

Počasí nám stále přeje, a tak se dopolední činnost nesla dnes v duchu oddílové činnosti. Každý oddíl se věnoval různým činnostem.

Po obědě jsme se opět věnovali týmové činnosti a vysoutěžili jsme posledních pár bodů k určení pořadí na stupni vítězů. Večer jsme zakončili krásný den večerním kinem s popcornem.

foto foto foto 



12.den 4.běh

Slunce dnes svítilo od rána a tak na naše malé trollíky čekala lehce netradiční rozcvička. Nikdo nevěděl, co je při rozcvičce čeká. Po snídani následovala další týmová hra. Tentokrát se soutěžilo v počtu oblečení na tým. Šlo nejenom o navlečení největšího počtu oblečení na trollíka, ale také o navázání co nejdelšího provazu z oblečení. Výkony některých týmů byly neuvěřitelné.

Po obědě se opět soutěžilo v týmech. Tentokráte ve vodní bitvě, házení mokrých houbiček a házení balónků s vodou. Pro horké odpoledne, soutěž jako stvořená.

Po večeři nás čekaly kroužky a sbírání drahokamů ve tmě. Pro nejstarší oddíly se konala trochu netradiční stezka odvahy ve spacáku.

foto foto foto 



11. den 4.běh

Dnešní ráno nás opět přivítalo slunečním počasím. Dopoledne měli Trollíci dost nabyté. Hned poté, co naplnili dosyta svá bříška, uklidili své chatičky, pustili se do hraní. Dopoledne se proměnili ve figurky a zahráli si „člověče, nezlob se“. Další hrou se snažili ulovit co nejvíce kuželek pro svůj tým a nakonec se pustili do překonávání překážek. Trollíci se rádi objímají a tak se jim překážky v objetí hravě podařilo zvládnout a o zábavu nebyla nouze.

Po odpoledním odpočinku, kdy doplnili své síly, začali vytvářet pro Lady JiskroTřpytku a krále Bergenů kolečkové brusle, které hned vyzkoušeli na připravené dráze.

Odměnou za vyčerpávající výkony jim večer po vydatné večeři byl zábavní program, skalinská „Hodina pravdy“, kde měli možnost Trollíci předvést svůj um a vymyslet nesplnitelné úkoly pro ostatní týmy.

foto foto foto 



10.den 4.běh

Počasí nám stále drží, a tak se dnes trollové opět mohli posunout dále v získávání týmových bodů. Hned po snídani se tedy vypravily k rybníku, kde pro ně byla připravena dvě stanoviště. Mladší děti soutěžily ve skládání bryndáku pro Bergenního prince, starší po lese hledaly kapsičky s čísly a tak se nám týmové body zase navýšily.

Po obědě a poledním klidu si týmy rozlosovaly téma a až do svačiny trénovaly další z vystoupení na některý z následujících večerů. Po svačině následovala oddílová činnost.

Večer se konala diskotéka, kterou si jako vždy všichni moc užili.

foto foto foto 



9.den 4.běh

Dnes ráno opět vysvitlo nad trollím městečkem slunce a tak se konečně mohly trollí tými posouvat dál v získávání bodů. Dopoledne děti hledaly v týmech klíče, které jim pomohly vysvobodit malé trollíky ze spárů Bergenů.

Již každoročně se nese neděle v duchu návštěvního dne, a ani tento rok to nebylo jinak. Rodiče mohli navštívit svá trollí dítka a užít si s nimi hezké odpoledne mimo tábor. Zbytek dětí se díky nepříliš pěknému počasí zabavil filmem.

Po večei nás čekala další večerní soutěž, Trolldance – když trollové tančí. Každý z týmu si pro porotu připravil dva tance. Všichny tance byly skvělé, a i když to měla porota těžké, vyhrát mohl jenom jeden. A teď už rychle do postýlek, ať můžeme zítra opět získávat body pro svůj tým.

foto foto foto 



8.den 4.běh

Již v noci zasáhla Trollíkov bouřka. Všichni trolíci zvládli noc bez újmy. Počasí nám ale již od rána nepřálo a tak se celé dopoledne neslo v duchu týmové činnosti a nacvičování scének na večerní program.

Po obědě a lehkém odpočinku děti dopilovaly večerní čísla a poté následoval film, který všechny moc bavil a tak jsme nepřízeň počasí krásně přečkali.

Večerní program, se opravdu vydařil! Trollíci jsou jak je známo stvoření hravá a tak si všichni při scénkách užili spoustu legrace. Doufáme, že zítra nad trollím městečkem opět vysvitne slunce a my se tak opět posuneme dál v boji proti zlým Bergenům a nasbíráme tak další body pro svůj trollí tým.

foto foto foto



7.den 4.běh

Počasí dnes trollíkům přálo již od brzkého rána. Hned po snídani je tedy čekal celodenní výlet, s vařením v přírodě. Deti se tentokrát nerozdělovaly do týmů, ale zůstaly v oddílech a podle věku se jako každoročně vypravily vstříc novým dobrodružstvím do lesů, luk a skal.

Vybaveni kotlíky, špekáčky a polévkou se tři skupiny vydali do různých končin Novohradských hor. Nejmenší trollíci se vypravili na zříceninu Sokolčí, starší děti na kopec Kohout a nejstarší také na zříceninu, Pořešín. Všechny skupiny si výlet užily, vyzkoušeli si vaření v přírodě na ohni a udělali si příjemný den se svými vrstevníky.

Po večeři děti čekaly kroužky. A protože den to byl velice náročný, všichni se dnes moc těšíme do postele. Dobrou noc a sladké sny, třeba o tom, jaká dobrodružství čekají na malé trollíky v Trollíkově zítra.

foto foto foto 



6.den 4.běh

Počasí se naštěstí umoudřilo a nad trollím městečkem opět svítilo od rána slunce. Ihned po snídani se tedy trollíci mohly pustit do dalších disciplín a získat tak opět nějaký ten bod pro svůj tým. Tentokráte nešlo ani tak o poměr fyzických sil a zkušeností, jako spíše o štěstí a náhodu. I tak si ale všichni trollové disciplíny užily.

Po obědě a lehkém odpočinku se děti opět v týmech vypravily na hru – nádobí. Trollí tým nejen poznával vůně přísad a jídel, ale později připravil i vlastní trollí menu. Hodnotit ten nejlšpí bylo opravdu těžké.

A po večeři nás čekala opět diskotéka. Díky teplému počasí, tentokráte venku. Kouzlo srpnové noci dodalo trollímu tančení úplně jinou atmosféru. A protože trollíky zítra čeká opět náročný den, přejeme jim dobrou noc.

foto foto foto 



5.den 4.běh

Dnešní ráno překvapilo malé trollíky deštivým počasím. Po snídani se tedy nerozdělily děti do týmů, ale zůstaly ve svém oddílu, kde se věnovaly různým činnostem.

Po obědě se počasí umoudřilo, vysvitlo sluníčko a malí trollové mohly opět pokračovat v získávání bodů, pro svůj tým. Soutěžilo se ve dvou disciplínách. První soutěž spočívala v překonávání sítě. Trollové si vzájemně pomáhaly, a tak každý tým za krátko přišel na vlastní taktiku a tuto nelehkou překážku zvládl. Druhou disciplínou bylo svazování provázku. Věc na první pohled jednoduchá, avšak navázat provázek tak, aby byl silný, pevný a neporazila ho bergenní síla, byl těžší, než některé týmy předpokládaly.

Po večeři se trollové znovu setkali se svými týmovými spoluhráči a znovu se utkali. Tentokrát ve dvou hrách – piškvorky a balvany. Piškvorky pro mnoho trollů nejsou jednoduché na papíře, natož v terénu. Při hře balvany musely děti využívat malé papírové kamínky k přesunu, cestu jim však znepříjemňovaly balvany ještě větší. Překonat dráhu a nespadnout bylo pro mnoho trollích hráčů těžké.

Tento den v trollí vesničce se opět vydařil a tak malý trollíci můžou opět čerpat síly na dalším boj proti Bergenům.

foto foto foto 



4.den 4.běh

Úterní ráno bylo opět slunečné. Malí trollíci se po snídani rozdělili do týmů. Dopolední soutěže se díky počasí nesly v duchu osvěžení. Pomocí různých vodních disciplín děti v týmech soutěžily a všichni trollové si užily skvělou atmosféru.

Po obědě a lehkém odpoledním odpočinku se děti seskupily do týmů a čekala je trollí cesta plná překvapení. Ačkoliv na malé trolly čekaly těžké úkoly, které se splnit nedaly, všichni se u toho výborně pobavili, včetně vedoucích a praktikantů. Za nesplněné úkoly čekal na děti trest, z tohoto důvodu se malí trollové vydali před večeří na večerní koupel k rybníku.

Po večeři se všichni sešli v jídelně. Na trollí týmy čekala známá televizní soutěž „Co na to Skaliny“. Trollí týmy tak získaly další body do celotáborové hry a posunuly se tak opět blíže k vítězstvím proti zlým a hladovým Bergenům.

foto foto foto



3.den 4.běh

Další slunečný den v Trolíkově je tu. A protože trollové rádi tančí, místo rozcvičky je čekal nový táborový tanec. Hned po snídani čekaly na táborníky dvě soutěže. V první soutěži si trollové vyzkoušeli, jak šikovní jsou, pokud je jeden z jejich smyslů ztracen. Ve druhé hře naopak trollové zdolávali bažinu, pomocí dřevěných klád.
Po obědě a poledním klidu čekala na děti další soutěž. Zlá bergení kuchařka zajala pět nebohých trollů. Úkol pro týmy zněl jasně! Najít v lese zajaté trolly a přivést je zpět do tábora. Bergení kuchařka byla silný soupeř, ale děti vše zvládly a zajatí trollové byli osvobozeni. Jako odměnu si svobodní trollíci zahrály s dětmi hry.
Čas po večeři se nesl v duchu kroužků, někdo sportoval a někdo například střílel ze vzduchovky. A teď už rychle ulehnout do trolí postýlky a nechat si zdát krásné sny. Třeba o tom, co nás trollíky čeká dál.

foto foto foto



2.den 4.běh

Trollíci se dnes probudili do zamračeného rána. To ale veselým trollům v žádném případě nevadilo a po lehké ranní rozcvičce a snídani se rozhodli poměřit svoje trolí síly ve sportovních disciplínách, jak už to tak u soutěživých trollů bývá. Díky výsledkům jejich soutěžního klání, se po obědě rozdělili do týmů a společně se svými týmovými vedoucími získali první společné body pro svůj trollí tým.
A protože zlí Bergeni zatím naši vesničku neohrožují a trollíci jsou stvoření veselá a hravá, konala se večer první táborová diskotéka. Na diskotéce nechyběl ani fotokoutek a tak se každý s trollíků mohl vyfotit a odnést si tak jednu z prvních památek na letošní tábor.

foto  foto foto



1.den 4.běh

Pro mnoho lidí, na planetě Zemi, byla tato sobota jako každá jiná, ne však pro Skalinské Trollíky, kteří se v tento den sjeli do městečka Trollíkov, ze všech možných koutů světa, aby příštích čtrnáct dnů společnými silami bojovali proti zlým a hladovým Bergenům.
Všichni trollíci se po příjezdu do tábora ubytovali v trollích srubech, pochutnali si na výborném obědě a všichni se už moc těšili, až konečně začne jejich cesta za vítězstvím proti Bergenům. A protože budování nové trolí vesničky zabralo trollíkům celé odpoledne, které je velmi unavilo, čekal je po večeři film, u kterého se všichni skvěle bavili. Do své postýlky každý z nich uléhal po trollovsku – unavený, ale veselý a šťastný.

foto foto foto



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk