Zpravodajství 2017 1.běh

14.den

Páteční den už se nesl v uvolněném duchu, Mauglí byl v bezpečí, děti už neměly žádný úkol a mohly se tak věnovat závěrečné zábavě v podobě tradiční pouti, na které si mohly vysoutěžit něco dobrého na zub. Odpoledne přišla na řadu nepopulární, avšak nezbytná povinnost - zabalení kufrů a úklid dočasných příbytků. Také večerní program byl jasný a tradiční - žádný závěr tábora by se neobešel bez rozlučkové diskotéky. V rytmu oblíbených tónů hudby se tentokrát vlnili táborníci až do pozdních večerních hodin. Zítra nás čeká loučení, děti vyrazí vstříc dalším prázdninovým zážitkům. Všichni si ale uchováme vzpomínku na prvních prázdninových 14 dní a těšíme se, až se za rok na stejném místě zase setkáme.

Skaliny Skaliny Skaliny



13.den

Poslední den putování zahájili tábornící závěrečnou sázkou na zvířata. Vítězem dopoledních bitev se nakonec stal had, na kterého vsadil jediný tým Stanařů - tito si tedy zvýšili své šance v závěrečné hře s názvem "Přechod rozbouřené řeky".  Tato hra definitivně zakončila čtrnáctidenní putování lidských mláďat džunglí. Čekal je poslední a nejdůležitější boj - za svitu luny vyrazila na boj s tygrem. Na trasu vyrážely týmy podle umístění v předchozích etapách hry a největší šanci na vítězství tak měl tým Papoušků z džungle, který nakonec bez problémů tygra porazil a dovedl Mauglího do lidské vesnice na prvním místě. Skvěle si ovšem vedly všechny týmy a dárek na samém konci trasy si tedy zasloužil úplně každý.

Skaliny Skaliny Skaliny



12.den

Mohlo by se zdát, že s blížícím se koncem pobytu lidských mláďat v džungli budou úkoly méně náročné a jednodušší. Opak je ovšem pravdou. Mauglí malé táborníky nešetří a na dnešek pro ně úkoly připravil rovnou dva - jaképak zahálení! Hned ráno požádal Mauglí táborníky o pomoc s odnosem pokladu, který nalezl. Problém byl ovšem v tom, že poklad bedlivě střežily zlé opice, které nikomu nedaly nic zadarmo! I tak se všichni snažili, aby zachránili co největší část pokladu - a to se nakonec také podařilo. Ani odpoledne nebylo nikterak pohodové. Táborníci se spolu s Mauglím museli vydat do sousední džungle, kde Mauglí objevil podivné stopy různých zvířat - a protože si myslel, že táborníci by mohli být ti praví, kteří mu pomohou stopy zvířat rozpoznat, požádal je opět o pomoc. Samozřejmě se nemýlil - táborníci osvěžili své znalosti z hodin prvouky či přírodopisu a v týmové spolupráci stopy zvířat rozluštili. Večer se po náročném dni už naopak nesl v pohodovém duchu a tentokrát mělo zase lidské pokolení překvapení pro Mauglího - pozvali mu totiž návštěvu z lidské říše, tanečnici Lucku, se kterou se všichni do večerních hodin vlnili v rytmu zumby.

Skaliny Skaliny Skaliny 



11.den

Rozmary počasí se bohužel nevyhýbají ani skalinské džungli, a tak se dnes poprvé za pobyt malí táborníci probudili do deštivého rána. Původně plánované celodenní putování okolními pralesy a obhlížení lidských vesnic tak muselo nahradit instruktážní video v podobě filmu "Kniha džunglí", které táborníci shlédli bezpečně ukryti před dešťovými kapkami. Prohledat okolí a alespoň z dálky obhlédnout terén, kde se pohybují lidé, je ovšem nutností. Počasí se nakonec umoudřilo a umožnilo tedy misi - i když zkrácenou - splnit. To by ovšem nebyl Mauglí, aby pro táborníky nepřipravil ještě jedno velké překvapení. Když už se zdálo, že je den u konce a lidská mláďata se pomalu chystala do svých postýlek, vyzval je k návštěvě noční pohádkové zoo. Vybaveni baterkami a plni očekávání se tak po setmění táborníci vydali na dobrodružnou stezku. Do postýlek se potom vrátili bohatší o krásný zážitek z nočního dobrodružství. To se ale bude dnes spát!

Skaliny Skaliny Skaliny  



10. den

Pobyt lidských mláďat v džungli se přehoupl do druhé poloviny a na nalezení lidské vesnice a předání Mauglího lidem už mnoho času nezbývá. Je ale vidět, že malí táborníci putují džunglí s notnou dávkou odvahy, důvtipu i chuti a nikdo nepochybuje, že mise bude nakonec úspěšná. Dopoledne ještě Mauglí hrou "Aktivity" prověřil, jak jsou malí táborníci vnímaví a zda mají tak zvaně "za ušima". Odpoledne jim potom zvířátka nabídla další bonus v podobě možnosti zdvojnásobit body. Triumf tentokrát patřil opici, kterému důvěřoval jediný tým Stanařů. V následující hře se proto musí snažit více než obvykle, aby jim sázka vynesla maximální užitek.

Skaliny Skaliny Skaliny  



9.den

Skalinskou džungli postihlo období sucha. Na jednu stranu období příměří, na stranu druhou ovšem pro zvířátka velký problém – vodu potřebují k životu. Mauglí se rozhodl zvířátkům pomoci, a proto spolu s táborníky vyrazil do sousedního pralesa, kde mají vody dost, a společně zvířátkům vodu obstarali. Odpoledne se rozhodl Mauglí po náročném týdnu odpočívat a povolil malým táborníkům, aby je v džungli navštívili rodiče. Při návratu se všichni téměř bez výjimky prohýbali pod tíhou krabic a všemožných nádob plných buchet, sladkostí, ovoce a dalších pochutin. Snad se vyhneme bolavým bříškům, již zítra bude Mauglí opět potřebovat pomoc.. Náročný den zakončila zábava nejlepší z nejlepších – jungle party.

Skaliny Skaliny Skaliny



8.den

V sobotu skalinskou džungli potrápily rozmary počasí. Mraky se nebezpečně honily nad tábořištěm a tak nezbylo než přehodnotit původní plány. Uprostřed tábořiště najednou vyrostla pravá lidská vesnice a Mauglí i všechna zvířátka měla možnost poznat, jak funguje život mezi lidmi. Mohla navštívit salony krásy, diskotéky, obchody a restaurace a mnoho dalšího. Jakou zábavu si zvířátka nakonec nejlépe užila? To se dozvíme již na večerním nástupu. Nutno ale podotknout, že hodnocení rozhodně díky velké nápaditosti všech týmů neměla zvířátka ani trochu jednoduché. Sobotní den zakončily děti i zvířátka zpěvem u táboráku.

Skaliny Skaliny Skaliny  



7.den

V pátek brzy ráno se zvířátka vydala na svá stanoviště a čekala, zda táborníci úspěšní a jejich schovaná stanoviště najdou. Nečekala vůbec dlouho a už se objevovaly první týmy Mauglího pomocníků. Úkoly plnili s takovou pečlivostí, že si návštěvu některých stanovišť museli nechat i na odpoledne. Ještě štěstí, že se všichni vrátili právě včas, když zvířátka potřebovala pomoct s odčerpáním vody po vydatných deštích v okolních pralesích. Táborníci se do přenášení vody pustili tak vehementně, že to až vypadalo, že je v ohrožení čas večeře 

Skaliny Skaliny Skaliny  



6.den

Celodenní pobyt v džungli všechny vyčerpal a cesta z džungle se začala protahovat. Přišla proto další příležitost ke zrychlení a k sázkám na nejrychlejší zvíře. Své vítězství opět zopakoval tým medvěda, na který po minulém triumfu bez sázek tentokrát vsadily týmy Lián a Unicornů – ty tedy budou mít v následujícím putování možnost získat dvojnásobný počet bodů. Hned po poledním klidu se táborníci začali připravovat na další etapu – jejich úkolem bylo rozluštit souřadnice stanovišť, která následující den navštíví, a kde jim budou opět zvířátka připravovat nástrahy, aby jejich putování džunglí nebyla procházka růžovým sadem. Někteří bez obtíží a někteří s menšími obtížemi se nakonec úspěšně k souřadnicím dobrali a zítra jim tak nic nebrání vydat se na cestu.

Skaliny Skaliny Skaliny 



5.den

Aby byli táborníci schopni opravdu přežít v džungli, musí se umět postarat sami o sebe – zejména pak obstarat a připravit si potravu. Vstříc nástrahám skalinské džungle byli táborníci vysláni s výbavou pro přípravu oběda. Celodenní pobyt v džungli byl nakonec i díky bezchybnému slunečnému počasí velkým zážitkem pro všechny a hlady nakonec nikdo neumřel – opečené buřtíky i kotlíková polévka se jen rozplývaly na jazyku a táborníci se olizovali až za ušima.

Skaliny Skaliny Skaliny  



4.den

Mauglí zjistil, že lidská mláďata jako jsou naši táborníci, která nebyla vychována v džungli, ale lidmi, nemají moc dobrý přehled o životě zvířat v džungli. Aby se tedy o jejich životě co nejvíce dozvěděli, zjistili jak se chovají a čím se živí, nechal Mauglí děti, aby si v pralese každý tým našli jedno ze zvířat a správně se o něj postarali. Zvířátka nakonec  ohodnotila, jak se o ně lidská mláďata starají, a udělila jim další důležité body. Ani odpoledne se neneslo v klidném duchu. Neposedná zvířátka rozházela dětem slova z básniček a tak nezbývalo, než básničky zase složit dohromady. Úkol to nebyl jednoduchý, v potaz totiž musíme vzít, že se to opět neobešlo bez škodolibých zvířátek, která dětem škodila jak jen mohla  I s tímto úkolem si ale lidská mláďata nakonec poradila.

Skaliny Skaliny Skaliny 



3.den

Mauglí pokračuje v putování a překonává překážky džungle. Cesta vždy není podle jeho představ, na několik dní dokonce ztratí svého věrného průvodce Baghíru. To by ale nebyla přátelská zvířátka, aby Mauglímu nepomohla. Dokonce má za pomoci malých pomocníků šanci svou rychlost na cestě k cíli zdvojnásobit! Úkol je jasný – ke zdvojnásobení rychlosti stačí správně vsadit na jedno ze zvířat – hada, pantera, medvěda nebo opici. Zvítězí-li správné zvířátko v odpoledním souboji, je vše jasné! Sázení bylo vskutku napínavé – jaké to ovšem bylo navečer překvapení, když se ukázalo, že na vítězné zvířátko – medvěda, kterého reprezentoval třetí, desátý a sedmý oddíl – nikdo nevsadil a o rychlejšímu přiblížení k cíli se tak všem týmům může jen zdát  Ale nevadí – příležitostí ke zrychlení bude ještě plno!

Skaliny Skaliny Skaliny 



1 a 2 den

Do prvního prázdninového dne se malí táborníci probudili ještě doma ve svých postýlkách plni očekávání z dobrodružství, které je hned v úvodu prázdnin čeká – 14 následujících dní totiž stráví v džungli mezi slony, žirafami, tygry, medvědy, opicemi i dalšími zvířaty. Zatím ještě netuší, jaká dobrodružství zažijí a co je všechno čeká…
Po příjezdu do táborové džungle následovalo rozdělení do oddílů, zabydlení v chatičkách, seznámení s okolím, novými kamarády i vedoucími. Když už se zdálo, že se den v klidu změní ve večer, objevila se znenadání mezi dětmi všechna možná zvířátka džungle a rozjela pořádnou „jungle party“. Děti se s nadšením zapojily a tak do pozdních večerních hodin zněly skalinskou džunglí tóny seznamovací diskotéky.
V neděli ráno přišel první úkol. Nástrahy džungle číhají na každou lidskou bytost, malé Skaliňáky nevyjímaje. K tomu, aby přežili v džungli, potřebují různé pomůcky, nástroje, „vychytávky“. Nožík, kompas, zápalky, lupa nebo spacák, na to by nezapomněl žádný správný průzkumník. Výroba pomůcek pro přežití v džungli zabrala malým táborníkům nakonec celé dopoledne. Sotva si táborníci odpočinuli po výborném obědě, objevila s v táboře opět zvířátka. Tentokrát ale nebyla sama! Měla mezi sebou člověka! Jmenoval se Mauglí.. Mauglí, chlapec vychovaný vlčí smečkou, putuje džunglí a žádá malé táborníky o doprovod. Ti samozřejmě neváhají a Mauglímu pomohou. Okamžitě se rozdělují do silově vyrovnaných týmů a vydávají se do lesa vyrobit Mauglímu nosítka pro přechod přes rozbouřenou řeku. Ani byste nevěřili, jaké výtvory za tak krátkou dobu dokázali šikovní táborníci vyrobit. Problém nebyl ani v nosnosti – nejmenší členové týmů se nakonec vozili jako králové.
 

Skaliny Skaliny Skaliny



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk