Zpravodajství 2014 4.běh

Šmoulové - video 3



15. den Šmoulí loučení

Jak to tak ve všech světech chodí, všechno jednou kounčí.

I ve šmoulím světě nastal poslední den. Postupně se všichni šmoulíčkové i šmoulové rozjeli ke svým domovům a my jen doufáme, že kousek jejich srdcí je zůstane takový modřejší, prostě  šmoulovatější.

 

 

                                                                  !!!NASHLEDANOU PŘÍŠTÍ ROK!!!



14.den Velká šmoulí pouť

Poslední celý den nastal a po dopoledních oddílových činnostech 

Skaliny  Skaliny  Skaliny

následuje dlouho očekávaná Velká šmoulí pouť.

Skaliny  Skaliny



13.den Pařížské kolo se točí stále ryhleji

Dnes máme předposlední den a tak se život šmoulíčků stává rychlejší....

Také nám pokračují nominace na Zlatou houbu neboli šmoulooskaři!

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Po nominacích musí zákopnitě přijít i vyhlašování a udílení cen pro ty nejšikovnější. a tak i když své šmouloručičky přiložili k dílu všichni, je třeba zmínit J. Kořena, vítěze mužské hlavní role, J. Jelínkovou v ženské herecké soutěži,

Skaliny  Skaliny  Skaliny

 P. Smolkovou, která navrhla a vyrobila nejlepší kostýmy a K. Polesnou za nejšmoulovatější námět.

 



12.den Šmoulí zoo aneb Šmouové v ZOO

Šmoulíčci se rozhodli, že navštíví Pařížskou safari. Jaké ale bylo jejich zděšení, když zjistili, že zvířádka utekla.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Rozhodnutí bylo snadné. Pomůžeme uteklá zvířata najít a vrátíme je kam patří.

To se ale nepovedlo nijak rychle. Zvěř byla dobře schovaná a utíkala malým šmoulíčkům tak urputně, že její se chytaní protáhlo. Nakonec jsme samozřejmě všechna zvířátka pochytali a vrátili kam patří. Tam jsme se o ně dále starali tak, aby na svůj útěk zapomněla.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Odměnou za pomoc byly vstupenky na nominační oskarový večer, kde jsme zhédli ty nejžhavější filmové novinky.

Skaliny  Skaliny  Skaliny



11.den Přelet nad Paříží

Dnes očekáváme letecký den na čápech.
No a očekávání se splnilo a my jme si zalétali. Jak, no přece parádně.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Šmoulíčci létali na čápech, vlaštovkách i na koníkách.
Běhali jsme, i chodili, a to i Pohádkovým lesem

Skaliny  Skaliny  Skaliny



10.den Únos Šmoulinky aneb velké hledání

Šmoulí pondělí jsme zahájili díky počasí procházkou. Šmoulíčci si vyšli do lesa,

Skaliny  Skaliny  Skaliny

na louku za koníkama,

Skaliny  Skaliny  Skaliny

či k rybníku.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

To aby poznali jiný než městský život.

Odpoledne sestalo neštěstí. Gargamel unesl naší Šmoulinku.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

To si naši šmoulíčkové ovšem nenechali líbit a vydali se po jeho stopách. Nakonec Šmoulinku vypátrali, Gargamela přemohli a Šmoulinku osvobodili.
Večer jsme se všichni Šmoulové rozparádili při soutěži Hodina pravdy.

Skaliny  Skaliny  Skaliny



Šmoulové - video 2



9.den Šmoulí neděle aneb Eiffelovkovou do šmoulí vesnice

Nedělní dopoledne jsme stavěli či spíše bourali šmoulí věže. Musíme všechny týmy pochválit, proto, že plný počet vytažených kostek z věže měly snad všichni. 

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Odpoledne pak proběhl lítý volejbalový souboj velkých Šmoulů, za povzbuzování jejich maličkých modrých kamarádů, kteří neměli návštěvu svých šmoulých rodičů.



8.den Schází nám

Dnešní ráno jsme začali návštěvou fotografického salounu, kde nás fotgraf zvěčnil. Tak si nás maminky a tatínkové najděte.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Takhle jsme rozděleni do šmoulotýmů....

Skaliny  Skaliny  Skaliny
Skaliny  Skaliny  Skaliny
Skaliny  Skaliny  Skaliny
Skaliny  Skaliny  Skaliny

a takhle do šmoulooddílů...

všechno to líčení se nám protáhlo, tak, že jsme málem nestihli promítání druhého dílu Šmoulů v Skalinostaru.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

 

 

 



7.den Šmoulí dlouhá cesta

Krásné slunné šmouloráno vytáhlo Šmoulíky i Šmoulinky z postýlek a hned po snídani "nafasovali" kotlíky, buřtíky, chléb  a polévky na dlouhou Šmoulí cestu, která prověří jejich nejen fyzickou zdatnost, ale také schopnost se sám o sebe postarat - uvařit si sám.

sml sml sml

Po „strastiplné“ cestě územím Gargamela, dorazili nejmenší Šmoulíci a Šmoulinky na úpatí šmoulokopce Sokolčí.  Tam hned začali stavět domečky pro šmouloskřítky. 

sml sml sml

Ti zdatnější, za pomoci Šmoulů, rozdělali oheň a pekli šmoulobuřtíky. Jak oheň plápolal, ohříval v kotlících vodu na šmoulogulášovku.

sml sml sml

 



Šmoulové - video 1



6.den - Poslepu do antikvariátu

Malí šmoulové a vlastně všichni na táboře zažíváme první den, který se celý odehrává venku.
Stejně jako filmoví šmoulové i ti naši zkouší v dopoledním programu jízdu poslepu. Místo v papírových krabicích, se šátky na očích se pohybují po areálu a provádějí roztodivné činnosti. Hmatají čichají ochutnávají a soutěží.

sml sml sml

Po obídku jsme poprvé zkoušeli kdo se bojí, a vydali jsme se do lesa. Šmoulové hledali své kamarády, což se jim všem podařilo. Někteří k nim přidali i houby, takže určitě rostou.

Skaliny  Skaliny  Skaliny
Večer jsme se vrátili do víru velkoměsta a navštívili diskotéku. Na to jak se šmoulové vyparádili se podívejte do fotogalerie.

No a na dnešní závěr několik pohledů do naší hotelové restaurace.

 



5.den Šmoulí byznys

Pátý den nám počasí netradičně přeje a tak si zrána zatancujeme!

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Na začátku dobrodružství v lidském světě se Šmoulové několikrát nechtíc rozdělí a zase sejdou. A tak i naši Šmoulíci v týmech prokazovali, že si dokáží pomoci v každé situaci. 

Skaliny  Skaliny  Skaliny

Třeba i v obroském šmoulopexesu

Skaliny  Skaliny  Skaliny

No a jak nejlépe zvládnout nástrahy velkoměsta, než si je ošahat na vlastní šmoulí prstíky. Děti si tady připravili pro větší Šmouly svoje lákadla v podobě různých institucí, na které se snažili Šmouly nalákat a získat tak za svoji snahu co nejvíce šmoulodolarů.

Skaliny  Skaliny  Skaliny



4.den - Letíme vodopádem

Předpověď počasí není příliš nakloněna našemu šmoulování, ale my se nedáme a Gargamelovi ukážeme s kým, že má tu čest!
Šmoulové na svém útěku před Gargamelem doběhli k běsnícímu vodopádu a i když se schovávali a snažili se Gargamela přelstít mohutnými šmoulími kouzly, nakonec... 

Skaliny  Skaliny  Skaliny

nakonec se dostali do tak těsné blízkosti vodopádu, že do něj spadli. Zachytili se ale lana a tahali a tahali....

Skaliny  Skaliny  Skaliny

No nakonec musel Taťka Šmoula lano pustit a Šmoulové se tobogánem propadají do světa lidí. Snaží se ještě nošením vody svoji situaci zachránit, jenže povede se jim to?

Skaliny  Skaliny  Skaliny

No nepovede a tím začíná cesta lidským světem. Neznalí Šmoulové se začali seznamovat s New Yorkem tím, že nacházeli rozličné
předměty a ty nosili svým kamarádům aby se také něco přiučili.

Skaliny  Skaliny  Skaliny

 

 



3.den - Útěk před Gargamelem a cesta k vodopádu

Již během noci se Modrý měsíc skryl za mráčky, šmoulí rosnička hlásí od rána, že by mělo přijít trochu deště, ale zatím neprší. Kouzelná drakopejří hůlka, o které jsme se zmiňovali včera a taťka Šmoula o ní tvrdí, že by měla pomáhat proti Gargamelovi, však není všemocná a ten začal ohrožovat vesnici.
Všichni šmoulové  se před Gargamelem běželi schovat.Trasa do úkrytu vedla strastiplnou, náročnou cestou, která vedla přes křižovatku a kde se rozhodovalo, kteří šmoulové zabočí k běsnícímu vodopádu, a kteří se mu vyhnou. Na cestu se šmoulové vydávali na pokyn Zvídálka, který jim udělil užitečné rady, jak vyzrát na nebezpečí, které číhalo třeba v podobě pavoučí sítě s obrovskou Gargamelotarantulí.

sml sml sml

Týmy, které zrovna cestu k vodopádu neabsolvovaly, nebo ji již měly zdárně za sebou, se věnovali dokončovacím pracím na svých erbech. Pod jejich rukama vznikaly krásné díla, v nemálo případech i ve 3D kvalitě. Jeden z týmů dokonce při tvorbě svého erbu nevynechal ani obličeje a tým kočiček, který tak vznikl neušel pozornosti agentury ŠMOULA NEWS.

sml sml sml

Mírné "vylepšení" počasí přinutilo šmouly pokračovat v ručních dovednostech, které  určitě využijí později. Někteří to nevydrželi a začali se pohybovat v šmoulomrholení.

Skaliny Skaliny Skaliny

 



2.den - tým taťky Šmouly a Hledání šmoulího kořene

Krásné nebe v typicky šmoulí barvě přivítalo ranní sluníčko a vytáhlo malé Šmouliky a Šmoulinky z postýlek. Dopoledne ve svých skupinách prověřovali zdatnost každého z nich a snad i proto jim polední „Šmoulo-knedlo-zelo“ tak náramně chutnalo.
Hned po poledním klidu byla celá šmoulí vesnička jako na trní. No, aby ne. Taťka Šmoula míchal v kotlíku kouzelný lektvar, ze kterého pak vyvolával a představoval členy svého týmu. Jsou jimi: Zvídálek, Šmoulinka, Koumák, Mlsoun, Fešák, Kutil, Silák, Snílek, Vexy, Nitka, Paletka, Poeta, Nešika, Mrzout, Divoch, Šasetka, Kliďas, Šmoulíček, Šikulka a Čiloun.

sml sml sml

Po nezbytném rozdělení do soutěžních týmů, na základě dopoledního zápolení, se – rozděleni na dvě poloviny – vrhli do první šmoulí soutěže, která se jmenovala „Hledání šmoulího kořene". Zatím co jedna skupina družstev soutěžila, druhá vymýšlela své názvy, znaky, talismany i erby. Ty budou – jak všichni uvěřili – základem jejich dobrých výsledků. 

sml sml sml

Po sladké večeři svolala Šmoulinka s taťkou Šmoulou velkou Šmoulí diskotéku na počest úplňku Modrého měsíce a všichni se proto oblékli do modrobílého oblečení. Modrý měsíc totiž dnes v noci svým nebývalým jasem prozáří oblohu a zastíní tak i Gargameloidy, jež jsou hlášeny na nejbližší dny.

sml sml sml

sml sml

 

 

 



1.den - příjezd Šmoulů a Šmoulinek

Od samého rána putovali malí Šmoulové a Šmoulinky na svůj tábor ve Velkých Skalinách. Z několika směrů, autobusy i auty, z daleka i blízka, až nakonec dorazili na místo, kde je všechny přivítal taťka Šmoula. A nebyl by to pravý taťka, kdyby je všechny hned neposlal do jídelny na náramnou baštu, kterou pro ně objednal ve šmoulí kuchyni vedené sličnou Martičkou. Poté nastal pravý šmoulí shon a první táborová etapa, tentokrát taťky Šmouly a jeho skupiny, kterou v krátké době představíme blíže. Tou etapou byl úkol, rozmístit Šmoulíky a Šmoulinky do chatek tak, aby nejpozději k večeru měl každý svou postýlku, peřinku a polštářek. Několikrát to ovšem narušil sám Gargamel, který přiletěl na bouřkovém mraku a mohutným deštěm práci týmu taťky Šmouly narušoval. Nepovedlo se mu to a úkol dne byl do puntíku splněn.

sml sml sml

 

Přes neustálé Gargamelovo hřmění se večer všichni sešli v Mlsounově restauraci, která se mávnutím kouzelné drakopejří hůlky taťky Šmouly změnila ve „Šmoulo-kino“ a shlédli film o životě ve Šmoulí vesničce.  Pak se již všichni - za svitu měsíčku, který je zrovna v úplňku – odebrali do svých chaloupek a uložili k prvnímu spánku ve světě Šmoulů.

 



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk