Zpravodajství 2014 1.běh

Čtrnáctý den

Osamělá hora byla prozkoumána a tak se dnes trpaslíci vydali na znovuzískání Arcikamu. Nyní už věděli jak situace vypadá, což jim ulehčil včerejší „tajný“ vstup dovnitř. Trpaslíci se museli proplížit okolo Šmaka co nejtišeji aby ho nevzbudili. Nebylo to nic lehkého, ale díky šikovnosti trpaslíků se povedlo! Arcikam je znovu na světě. A nyní je v těch správných rukou. Trpaslíci mají vyhráno a mohou se vrátit domů ke svým rodinám.

Skaliny Skaliny Skaliny

Trpaslíci se těší na svoje rodiny. Musejí sklidit tábor, aby se mohli hned ráno vydat na cestu domů. Musí zamaskovat všechny stopy a pachy, které za sebou zanechali, aby je náhodou Šmak nevypátral. Nastává tedy úklid. Zabalení všech věcí, uklizení všeho co by mohlo na jejich přítomnost u osamělé hory upozornit. I jeden jediný papírek by mohl být vodítkem k jejich pronásledování jakýmkoliv nepřítelem. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Bujaré oslavy vítězství jsou v plném proudu. Trpaslíci pozvali elfky na diskotéku, kde oslaví zakončení jejich výpravy. Nyní mohou odhodit všechny své zábrany a večer si užít jako ti praví vítězové.  



Třináctý den

Dostali jsme od Gandalfa zašifrovanou zprávu. Úkolem trpaslíků bylo zprávu dešifrovat. Úkol to nebyl snadný. Šifra byla podle pradávných, starých run, které zná už jen hrstka trpaslíků. Aby byla zpráva rozluštěna správně, museli trpaslíci najít ty pravé nápovědy. Rozluštění zprávy se povedlo a trpaslíci se tak dozvěděli návod, jak se dostat do osamělé hory. Hora byla na dohled. Zbývá už jen jeden „malý“ problém-ŠMAK! Nikdo ho už léta neviděl a proto trpaslíci neví, co očekávat.

Skaliny Skaliny Skaliny

Po vydatném obědě na získání sil se trpaslíci vydali na vstup do Osamělé hory. Museli překonat mnoho nástrah a úkolů. Nakonec se trpaslíkům povedlo překonat strastiplnou cestu a do osamělé hory se dostat. Trpaslíci našli tajný vchod, u kterého použili již dříve získané heslo z indicií. Při vniknutí do hory se trpaslíci zděsili. Šmak byl opravdový. Velký drak z masa a kostí naháněl všem hrůzu. Štěstí bylo, že Šmak spal hlubokým spánkem. Trpaslíci si obhlédli terén, posbírali zlato, které pobrali a z hory vystoupili dříve než se Šmak probudil.

 

Finální galavečer je tady. Trpaslíci si po celý tábor zkoušeli vystoupení pro ostatní. Byl to večer přímo hvězdný. Moderovat přijela Lady Gaga, v porotě zasedl Justin Bieber, Miley Cyrus a Katty Perry. Publikum bylo skvělé! Skandovali, tleskali a celý večer si báječně užívali. Na závěr si všichni trpaslíci zatančili a zazpívali s hvězdami tohoto večera.

Skaliny Skaliny Skaliny



Dvanáctý den

Blížíme se ke konci cesty, před námi je jen pár úkolů a kousek cesty do cíle. Trpaslíci musí opět ukázat svou inteligenci a bystrou mysl ve hře, která už mnoha trpaslíků svedla z cesty. Záludné otázky od skřetů díky, nímž mohou jít dál jsou velice záludné. Rychlost a bystrost však trpaslíkům pomohla zvítězit.

Skaliny Skaliny Skaliny

Gandalf nás na půli cesty opustil a musel se vydat do temného Dol Gulduru, kde se rodí zlo, které chce ovládnout celou Středozem. Gandalf se snaží zlu zabránit a kouzlem jej odčarovat. Nemůže si ale vzpomenout na všechna zaklínadla. Potřebuje pomoc trpaslíků. Ti se ihned rozeběhnou do všech koutů lesa a hledají indicie ke kouzlu určené.

Skaliny Skaliny Skaliny

A jak už všichni dobře víme, po náročném dni nastává pro trpaslíky relax. Platidlo dochází a tak se trpaslíci rozhodli navýšit své jmění v Casinu. Není lež, že trpaslíci se pro hazardní hry dokáží nadchnout a to také dnes večer potvrdili. Odcházeli s kapsami naplněnými až k prasknutí. Zase mají na pár týdnů z čeho žít.

Skaliny Skaliny Skaliny



Desátý den

Před námi je další kus cesty, tentokrát opravdu záludný. Armády musí přejít Temný hvozd-les, nad kterým leží zlo. Armády se musí držet na elfí stezce a nesmí z ní za žádnou cenu sejít. Hvozd je plný klamů. Bude se pokoušet zmást jejich mysl a svést trpaslíky z cesty. Pokud ze správné cesty sejdou už nikdy nenajdou cestu pravou. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Po náročné cestě temným hvozdem se trpaslíci zastavili u korálového rybníčka, kde si řádně odpočinuli. Někteří hráli karty, četli knihy a ostatní se koupali v rybníčku. Ti menší se vydali na cestu za odpočinkem o kousek dál na Stříbrnou přehradu, kde je terén bezpečnější a pro ně pohodlnější. Celé odpoledne se vyvedlo přesně podle jejich představ a tak mohou následující den pokračovat v další cestě.

Skaliny Skaliny Skaliny

Starší trpaslíci si pro ty menší připravili překvapení. Trasu okolo tábora s ukázkou těch nejrůznějších pohádek. Trpaslíčci šli podle světel, až narazili na červenou Karkulku, kterou snědl vlk. O kousek dál snědla Sněhurka otrávené jablko a Popelka ztratila svůj střevíček. Celá trasa byla jako z pohádky. A tak není divu, že se trpaslíčkům usínalo lépe než kdy předtím.

Skaliny Skaliny Skaliny

 



Jedenáctý den

Trpasličí armády stále procházejí temným hvozdem. Ten je plný neznámých a záhadných bytostí, které nikdo nikdy neviděl a nikdo neví co od nich může čekat. Proto se trpaslíci rozhodnou tyto bytosti najít a zvěčnit do kroniky ve které si budou moci listovat všichni ti, co budou chtít bytosti poznat před vstupem do temného hvozdu…

Skaliny Skaliny Skaliny

Při průchodu Temným hvozdem jsme byli přepadeni lesními Elfi, kteří nás uvěznili ve své pevnosti. Jedinou možnou cestou, jak se z pevnosti dostat, je skočit do divoké řeky, která pod pevností protéká, je ale zapotřebí vyrobit si něco, po čem se budeme plavit, trpaslíci totiž nejsou příliš dobří plavci….

Skaliny Skaliny Skaliny

Dnes večer musí prokázat odvahu i trpaslíci velcí. Projít temnou stezkou dokáže jen hrstka trpaslíků, kteří mají velkou dávku odvahy a odhodlání. Pevnost zla je v dnešní bouři zla ještě hrozivější.



Devátý den

O trpaslících je známo, že holdují dobrému jídlu. Po překonání náročné cesty přes mlhavé údolí si musí znova obstarat zásoby na další, ještě náročnější cestu. V lese však není dost potravy pro všechny. Záleží tedy na té nejchytřejší a nejrychlejší armádě.

Skaliny Skaliny Skaliny

Je neděle. A v neděli se nedělá, proto trpaslíky navštíví jejich rodiny. Společně si užijí odpoledne a povypráví si o svých zážitcích. Zbytek trpaslíků si užili slunečné odpoledne na plachtě s vodou a relaxaci na slunci.Další diskotéka je tady. Dnes ve stylu Pink Candrbál. Trpaslíci si odreagují soutěžemi a tombolou na klasické vesnické tancovačce. Jedinou podmínkou bude – obléci se do něčeho růžového.

Skaliny Skaliny Skaliny

 



Sedmý den

Boje bylo prozatím dost.  Je čas na doplnění zásob pro všechny armády. Celodenní výprava do Kaplice byla nejen výpravou pro zásoby, ale i pro průzkum terénu v okolí tábora. Trpaslíci poslali pohledy svým rodinám, načerpali síly do nového boje a změřili své síly s těžkým terénem. Každý z nich prokázal velkou dávku výdrže, odhodlání a vytrvalosti. I nejmenší trpaslíci na pohled mohou překvapit a dokázat veliké věci. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Pokračování trpasličích kroužků. Nyní už trpaslíci vědí, co je čeká a proto se na svůj kroužek připravili. Šermíři měli své ručně vyrobené meče, dramatický kroužek začal secvičovat svůj první muzikál a kroužek zdravotnický se naučil první pomoc v terénu při boji se svým nepřítelem. 

Skaliny Skaliny Skaliny

 



Osmý den

Dnes jsme díky byznysu zjistili, jak jsou naše trpasličí armády podnikavé a jak dobří obchodníci trpaslíci jsou. Jejich úkolem bylo vymyslet byznys, který se ujme, vydělá a zákazníci se budou vracet. Je třeba zajistit příjemné prostředí pro klienty, nabídnout ty nejlepší služby a vydělat pár zlaťáků. Vynalézavosti se meze nekladou. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Gandalfovi přátelé orlové z Mlžných hor nabídli trpaslíkům svou pomoc. Slíbili, že je přenesou na svých křídlech přes mlhavé údolí. Trpaslíci tak musí orli navigovat a zapamatovat si spoustu souřadnic k přistání. To však komplikují skřeti, kteří se jejich přistání snaží znepříjemnit. Než se o to trpaslíci pokusí, tak se nejprve musí posilnit kaší, která tříbí jejich mysl.

Skaliny Skaliny Skaliny

Skaliny Skaliny Skaliny

 

 



Šestý den

Žádný trpaslík se nenarodí jako hotový bojovník. Svůj bojový um musí zdokonalovat a na boj s drakem se musí náležitě připravit. Trénink je důležitou součástí výpravy, která se nesmí podcenit. Trpaslíci si zkusí překážkové dráhy obtížné stejně tak jako samotná výprava. Zdokonalí své smysli a naučí se důvěřovat své armádě. V tuto chvíli při sobě trpaslíci musí držet víc než kdy jindy.

Skaliny Skaliny Skaliny

Už jednou trpaslíci o Osamělou horu přišli. Nyní musí dokázat, že si svou pevnost dokáží ubránit před jakýmkoliv nepřítelem. Úkol je tedy jasný – odrazit útok nepřítele a zároveň dobít jeho pevnost. Trpaslíci tak ukazují svůj smysl pro taktiku a sílu kolektivu.

Skaliny Skaliny Skaliny

Po náročném dni se trpaslíci potřebují odreagovat. Proto všichni navštíví místní krejzy dyskotéku.  Zábava a odreagování se daří. Trpaslící mezi sebou soutěží v držení balonku při tanci, v tanci samotném a v dalších zábavných hrách. 

Skaliny

 

 

 



Pátý den

Celá výprava se dostala do Roklinky, města elfů. Tady jsme chtěli na noc složit hlavu a vydat se na cestu dál. Elfové ale rychle prokoukli náš plán! Dostat se do osamělé hory, vyhnat Šmaka a získat ji zpět. Elfové nás nechtějí pustit. Domnívají se, že je to příliš nebezpečné. Trpaslíci tak musí elfům dokázat, že jsou dostatečně mazaní, chytří a schopni zdolat strastiplnou cestu.

Skaliny Skaliny Skaliny

Trpasličí armády zastihl silný déšť a proto se všichni odebraly do nejbližších úkrytů, kde se zabavili tak jak to trpaslíci v deštivých dnech dělají. Jedni si vyprávěli příběhy, které slýchávali ještě od svých trpasličích prapředků, někteří hráli zajímavé hry, zpívali a secvičovali závěrečné vystoupení

Déšť přetrvává a proto trpaslíci navštíví trpasličí kino s pokračováním jejich pradávné legendy-hobbit 2



Čtvrtý den

Trpaslíci nezvládli uhlídat své vrky. Během odpočinku si jejich vrky odnesli zlobři, kteří se kolem potulují a hledají něco k snědku. Armády se proto vydávají na cestu ke zlobrům své vrky zachránit. Po cestě musejí využít všechny znalosti, které o zlobrech vědí, jinak se jim záchrana nepodaří. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Gandalfovi přichází zpráva od jeho dobrého přítele čaroděje Radagasta, který ho žádá o pomoc. Celý jeho les a zvířátka v něm žijící byla otrávena. Gandalf neváhá ani vteřinu a společně se svými armádami trpaslíků se vydává do Radagastova lesa. Gandal přichází s dobrou zprávou. Zvířátka se uzdraví hned po podání léčebného lektvaru. Následující úkol je tedy jasný. Posbírá co nejvíce surovin na léčebný lektvar a zachránit les společně se stovky zvířátek.

Skaliny Skaliny Skaliny

Trpaslíci se zapojili do mimo bojových aktivit ve kterých ukáží své dovednosti i k jiným věcem, než je boj a strategie. Tyto aktivity byly zaměřeny na první pomoc, šerm, učení bájných jazyků , hudbu atd..  Cílem všech aktivit je finálový večer, při kterém nám trpaslíci své dovednosti předvedou. 

Saliny Skaliny Skaliny

 

 

 



Třetí den

Armáda se vydala na výpravu. Cesta je však daleká a plná různých nebezpečí. Každá armáda si proto musí ulovit svého vrka, na kterém bude jejich výprava pokračovat. Chytit takového vrka však není nic lehkého. Zvládnou to jen trpaslíci vychytralí a rychlí. O vrka musí být rovněž dobře postaráno po stránce psychické, takový dobrý vrk nejlépe trpaslíkovi poslouží najedený a spokojený. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Díky špatnému počasí měly armády možnost dotvořit si své erby, pokřiky, rodokmeny a legendy. Fantazii se meze nekladou a výsledek stojí za to. Každá armáda může být na své výtvory náležitě pyšná. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Při večerním kině se trpaslíci dozvěděli svojí historii, poznali své nepřátele a naučili se jak správně jednat v nebezpečných situacích. Film je inspirací pro taktiku armád.



Druhý den

Dnes je úkol nejtěžší – rozdělit všechny trpaslíky do armád. Aby byly jejich síly vyrovnané, všichni  musí předvést svoje fyzické dovednosti, smysl pro logiku a bystré oko. 

Skaliny Skaliny Skaliny

Armády trpaslíků jsou rozdělené a připravené na boj o znovuzískání Osamělé hory. Jenže! Armáda bez legendy, erbu, rodokmenu a bojového pokřiku není armáda – to ví každý malý i velký trpaslík – a proto se musí těchto pár malých nedostatků napravit.

Skaliny Skaliny Skaliny

Sprchy se plní, vůně parfémů se nese po celém táboře a přípravy na dnešní večer neberou konce. Trpasličí seznamovací párty je tady. Dobrá hudba, příležitost se pobavit, seznámit se, zatancovat si nebo si najít svojí první dětskou lásku. 

 



První den

 Léto je tady a sním spojený letní dětský tábor Velké Skaliny, na který se každoročně těší spoustu malých i velkých školáků. Parkoviště se plní auty a autobusy, cesty zas kufry a zavazadly a celým táborem se nese dětský hlahol a smích. Tábor zase ožil!      

 

Skaliny Skaliny Skaliny      

Když se zešeří všichni trpaslíci nedočkavě  čekají na představení, které je vtáhne do děje a při kterém se doví, co je čeká další den.  Mezitím se tábor halí do tmy a všichni unaveni po náročném dni ulehají do svých postýlek  a těší se co zažijí další den.

Skaliny Skaliny Skaliny



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk