Zpravodajství 2021 2.běh

14.den

Máme za sebou prakticky poslední táborový den. Dopoledne jsme pro děti připravili pouť - na stanovištích si mohly vydělat táborové peníze, které o něco později utrácely v našem zbožím napěchovaném obchodě, který nakonec zcela vykoupily. Odpoledne už bylo méně zábavné, protože jsme museli uvést tábor do původního stavu a připravit děti na zítřejší odjezd, takže se uklízelo a uklízelo. To jsme alespoň proložili focením oddílů a týmů z celotáborovky. Dětem jsme "uklízecí odpoledne" určitě vynahradili prodlouženou a zároveň poslední táborovou diskotékou.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                        



13.den

Dnešní den byl výjimečný hned v několika ohledech. Dopoledne totiž děti zjistily, že si vedoucí prohodili těla a musely se v tom zorientovat. Odpoledne se pak odehrála poslední a možná nejnáročnější etapová hra, kdy mimoni sbírali útržky zprávy a po jejím složení vyrazili hledat ztracený zvěrokruh. Pouze dva týmy se dokázaly probojovat až do konce, za což dostaly pořádnou porci bodů do celotáborovky. Večer bylo na programu uzavření celotáborovky a celkové vyhodnocení a potom ještě následoval další fotbalový zápas mezi nejstaršími oddíly a vedoucími, který - bohužel pro vedoucí - dopadl podobně, jako ten předchozí.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                                        



12.den

Jak se ukázalo, zbavit se dohledu Ligy Zloduchů není jednoduché. Gru proto přišel s nápadem - opít všechny členy Ligy a přesvědčit je, že jsou mimoni jejich přátelé. Připravil tedy speciální recepty a mimoni vyrazili na sběr surovin. Když už měli kotlíky plné, začali míchat "drinky". Odpoledne si už jen došli pro ty opilce a celé dopoledne o ně pečovali. Nakonec Gru provedl tajný výslech - výsledek se ale mimoni dozvědí až zítra. A protože nám dnes pěkně sprchlo, večer jsme pro tábornice a táborníky zajistili odpočinkové kino.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                                  



11.den

Jak se nám pomalu celotáborovka blíží ke konci, dali jsme mimoňům více prostoru pro zisk bodů - dnes si tak mohli zahrát živé "Člověče, nezlob se" (ještě že získávali body za dokončení trasy a ne za to, že se nezlobili) a také zachraňovali princeznu ze spárů draka. Že to není úplně mimoňské? No co, i mimoni se musí občas bavit a ne se jen starat o padouchy. Hlavní je, že si to pořádně užili. Solidní program zakončily oddíly nejstarších, které konečně předvedly dlouho připravovaná divadla převážně na pohádková témata. Díky předchozí intenzivní přípravě se i tady všichni parádně (ne-li přímo královsky) bavili.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                 



10.den

Dopolední oddílová činnost dala prostor menším tábornicím a táborníkům trochu si zasportovat, dokud nám přálo počasí, zatímco ti velcí pokračovali v posledních přípravách na velké divadelní představení, které je převážně v jejich režii. Odpoledne nám sice zapršelo, ale program nebyl o nic ochuzen - na chatkách si připravili pro naše mimoně stanoviště jednotliví členové Nevyšší Ligy Zloduchů a týmy mimoňů se snažily společně splnit zadané úkoly. I když místy to zjevně neměly jednoduché, obecně si všechny vedly přinejmenším obstojně. A večer jsme připravili dětem dlouho očekávané a žádané kroužky.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                     



9.den

Nedělní dopoledne se neslo v silně sportovním duchu - nejdříve hrály nejstarší chlapecké oddíly proti vedoucím fotbal, následně dámy přehazovanou. Zbytek tábora fandil - a že to bylo potřeba. Nutno uznat, že kluci se vytáhli. Odpoledne pak Gru zaúkoloval mimoně, aby vytvořili repliku ukradeného a ztraceného zvěrokruhu i s nějakou myšlenkou, jak by asi mechanismus tohoto "udělátka" mohl fungovat. Před celým táborem pak byly jednotlivé týmy požádány, aby svou teorii uvedly. Našly se teorie až neuvěřitelné, ale tak dokonale přednesené, že i sami hodnotitelé si nebyly jisti, zda se jedná o teorii, nebo ověřenou praxi - a to se, samozřejmě, promítlo do hodnocení. No a večer pak proběhla slibovaná diskotéka kombinovaná se speciálními úkoly a hrami.

Skaliny     Skaliny     Skaliny               



8.den

Gru rozhodl, že mimoni si pro změnu zaslouží také trochu "obyčejné" zábavy a proto dopoledne uspořádal velký mimoňský turnaj v golfu. Míčky byly k dispozici, ovšem hole si musely týmy vyrobit. Odpaly v náročném terénu zabraly celé dopoledne, byť jamka byla jenom jedna. Odpoledne byla připravena trasa s celou řadou hádanek. Je třeba uznat, že všechny týmy si vedly velmi dobře. Za odměnu dostali mimoni k večeři oblíbenou "obrubníkovou" krupicovou kaši. No a večer si menší táborníci a táborníce připravovali kostýmy na zítřejší velkou diskotéku, zatímco ti větší připravovali divadlo pro pohádkový les, který je naplánován na příští týden.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                  



7.den

Dnes dopoledne měli mimoni za úkol sesbírat co nejvíce zbraní, aby se pojistili proti případné odvětě Ligy Zloduchů za včerejší příkoří, které jim mimoni způsobili. Úkol úspěšně splnili a spokojeně se pustili do oběda. Jenže... odpoledne se doslova objevili členové Ligy přímo u jednotlivých týmů a mimoni (jak je nakonec jejich zvykem) se k nim přidali. Gru stačil jen vysvětlit, že to má pravděpodobně co dělat s ukradeným zvěrokruhem, který je stále neznám kde. Potom už se strhla bitka mezi týmy, kde naštěstí nedošlo ke ztrátám na životech, ale naopak k zisku - ovšem bodů do celotáborovky. Protože celý den byl pro mimoně po fyzické stránce pěkně náročný, večer už jsme věnovali oddílům a oddílovým aktivitám. I přesto se našli tací, kterým zbylo dost energie a místo lenošení hráli další menší bojovky.

Skaliny     Skaliny     Skaliny        



6.den

Ráno jsme začali opět taneční rozcvičkou a po snídani se děti věnovaly činnosti v oddílech. Některé oddíly pracovaly na výzdobě chatek, další stavěly v lese domečky, jiné se zase věnovaly sportu, luštily tajenku, nebo nacvičovaly divadlo - možností bylo nepřeberně a vedoucí se činili, aby malé (i větší) táborníky nenechali bez zábavy. Odpoledne jsme se vrátili do světa mimoňů a tentokrát Gru přišel s plánem, jak se zbavit Nejvyšší Ligy Zloduchů, která jim stále dýchá na záda. Domluvil návštěvu členů Ligy přímo na základně a mimoni pro ně připravili všemožné radovánky, od masáží, přes občerstvení, až po třeba speciální interview. Šlo ale jen o zástěrku, jak nalákat členy Ligy a odvést jejich pozornost. Zatímco se o ně jedna část mimoňů starala, ti další jim potají tahali peníze z kapes a rádobytajných skrýší. Když se nám je totiž podaří dostatečně oškubat, nemohou přece bez peněz dál najímat špehy a vůbec nás otravovat při hledání zvěrokruhu, no ne? No, alespoň takový byl plán. Večer už jsme zase nechali děti odpočinout od celotáborovky a opět pro ně připravili celou řadu kroužků.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                 



5.den

Den jsme začali nácvikem táborového tance a po snídani se mimoni dozvěděli, že po včerejším neúspěchu se špehy se Liga Zloduchů rozhodla napadnout přímo mimoňskou sledovací síť. Mimoni tak museli vlézt doslova do sítě, kde se snažili porazit viry, které tam nasadila Liga. Odpoledne se Gru rozhodl, že mimoni potřebují trochu trénovat a tak je vyslal na trasu, kde museli plnit nejrůznější úkoly. Celkově úspěšný den jsme zakončili neméně úspěšnu diskotékou.

Skaliny     Skaliny     Skaliny             



4.den

Gru se chtěl pustit do pátrání po zvěrokruhu Ligy Zloduchů, jenže informace stojí peníze a tak vyslal své mimoně na sběr diamantů. Členové Ligy se o tom samozřejmě dozvěděli a hned spustili záškodnickou akci. I když byli větší a silnější, mimoňům se povedlo nasbírat úctyhodné množství. Odpoledne jsme nechali na chvíli mimoně mimoni a dali prostor oddílům a ryze oddílové činnosti, aby měly děti možnost užívat si her se vými vrtevníky. Večer jsme se ale zase vrátili zpátky do příběhu a Gru informoval mimoně o činnosti špehů Ligy u nás v táboře. Abychom se špehů mohli zbavit, bylo třeba sehnat co nejvíce informací o nich a následně přijít na to, jaké jsou jejich přednosti a slabiny. Dá se tedy říct, že šlo tak trochu o detektivní práci, která navíc dala mimoňům skoro až překvapivě zabrat. A když už bylo tohle všechno za námi, byl nejvyšší čas jít na kutě.

Skaliny     Skaliny     Skaliny                            



3.den

Dopoledne se mimoni pokoušeli sestavit repliku zvěrokruhu, o kterém se jim včera zmiňoval Gru. Úkol to byl rozhodně nelehký a ne každý tým dokázal sestavit znamení bez chyby. Každopádně to milé mimoně stálo spoustu sil a proto se odpoledne vydali na sběr banánů. A jak je známe, nedělali to úplně běžným způsobem, ale prováděli u toho všemožné vylomeniny, někdy až hraničící se ztřeštěnostmi. Když posbírali co mohli, vyzkoušeli si, jak asi vypadala taková mimoňská evoluce. No, nebudu to dlouze rozebírat, ale v knížkách to určitě píší trochu jinak. Naši mimoni se však vyvinuli podle svých vlastních pravidel a nějaké knihy jim v tom vůbec nebránily. Po náročném dni si pak zaslouženě odpočinuli v táborovém kině.

Skaliny     Skaliny     Skaliny             



2.den

Dnes se děti měly oficiálně pasovat na mimoně. Pro to ale bylo třeba podstoupit několik procedur - tak třeba vytvořit nové smíšené týmy. A jak jinak, než formou hry. A tak táborníci vyrážely na určené místo pro kartičky, s jejichž pomocí hledali nové týmové spoluhráče a také své nové a nefalšované vedoucí mimoně. Když se zmíněné týmy daly dohromady, začalo druhé kolo seznamování. Následně si Gru postěžoval, že všichni mimoni vypadají úplně stejně a tak potřebuje alespoň jednotlivé týmy nějak rozlišit. Následně tedy museli malí mimoni vytvořit pro svou skupinu jakousi zástavu a zvolit jméno. Ani to nešlo úplně snadno, protože surovin nebylo nazbyt a navíc nebyly zadarmo. Nakonec ale všechny skupiny měly zástavy hotové ještě před večeří. Po večeři seznámil Gru mimoně s historickým kontextem, proč jsou dnes zde a proč je potřebuje (nebojte, nešlo o žádné poučky, zkrátka jsme dětem odehráli divadlo). No a pak už byl čas trochu odpočinout od mimoňské části tábora a věnovat se zase trochu něčemu normálnějšímu. Pro děti jsme tedy připravili kroužky - od fotbalu přes deskové hry až po malování - a každý si vybral dle chuti.

Skaliny     Skaliny      Skaliny                     



1.den

První den na táboře se nesl v duchu vybalování a seznamování. Jak také jinak, že? Máme tu mnoho nových tváří ale také staré táborníky a všichni budou muset táhnout za jeden provaz. Děti jsme tedy rozdělili do oddílů, ve kterých strávily celé odpoledne, hrály převážně míčové hry a utužovaly kolektiv. V jednu chvíli nám sice do plánů zasáhl prudký déšť, ale nebylo to nic, co by nás mohlo rozhodit. Večer byla pro účastníky připravena první táborová diskotéka, hrálo se od všeho trochu a parket byl po většinu času zaplněn - však se podívejte na fotky.

Skaliny    Skaliny    Skaliny         



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk