Zpravodajství 2021 1.běh

7-12.den

9.7.
Jistě jste někdy slyšeli o Hloupém Honzovi. Na jeho toulkách po světě narazil i na Skalinskou školu a potřeboval naši pomoc. Princezna je v nebezpečí, stráží ji drak, však už to znáte, ale ještě se nesetkal s bandou čarodějů, kteří jsou nadšení z každé magické výzvy, která se jim postaví do cesty. Tak Honza radostně naskočil na pec a nechal Skalinskou elitu, aby se o princeznu tentokrát postarali oni. Honzův magický svět byl však velmi odlišný od toho, co známe, a tak nás čekala řada velmi obtížných zkoušek spojených s úplně jinou magií, než kterou známe, tak jsme tedy byli odkázáni na svůj rozum, důvtip a vytrvalost. Cesta za princeznou byla nelehká, od kouzelných studánek střežených vílami až po úzké horské průsmyky jsme dokázali nakonec shromáždit vše, co jsme k záchraně princezny potřebovali, a i pár buchet z domova k tomu. Drak se nakonec ovšem jevil příliš nudný a seriózní, než v co jsme doufali, takže odpoledne bylo třeba opět napravit trochou toho zdravého mezikolejního soutěžení. Pro začátek se naší výzvou stalo rozesmát co nejvíce naše školní prefekty. Zasmušilí ostřílení mazáci Skalinské školy jen tak pro nic za nic své kamenné koutky nepozvednou, ale s námi ještě neměli tolikrát tu čest. Nejlepší vtipy byly náležitě ohodnoceny a tato zdánlivě banální soutěž hned vnesla do školy opět příjemnou a pohodovou atmosféru. Byl čas na trochu zákeřnosti! Odpoledne bylo zasvěcené podlým krádežím studentů z jejich kolejí ve svůj vlastní prospěch. Koleje stanuly proti sobě a zadařilo-li se, tak ze soubojů odcházely obohaceni o jednoho či dva členy protějších týmů. Ke konci už se zdálo, že hranice mezi kolejemi téměř zanikly, ale každý zůstal samozřejmě věrný své domácí koleji, byť musel během tohoto krátkého času třeba reprezentovat kolej druhou. Alespoň, že na tradiční večerní kouzelnické souboje už bylo vše, jak má.
H.P.

10.7.
Konečně je tu další famfrpálový turnaj! Po nezčetných hodinách při tréninku je opět čas změřit síly s ostatními kolejními týmy. Ačkoliv se Nebelvíru dnes tolik nedařilo, tak bylo hezké vzpomínat na léta strávená v týmu. Naštěstí se dnešní hry obešly bez vážnějších zranění, což u famfrpálu nebývá až tak časté. Rychlý průchod hodinou kouzelných formulí po skončení famfrpálu nám umožnil předvést našim studentům pár z našich oblíbených kouzel a opět obohatit jejich znalosti magie. Dnešní hodina jasnovidectví byla ovšem velmi zajímavá. Pod našim vedením museli studenti vytvářet věštby o budoucích dobrodružstvích, ano, uhodli jste to, mě. Být „Vyvolený“ má bohužel i stinné stránky, ale jistě se dobře bavili. Věštění, jak jsme se dozvěděli, není příliš silná stránka mnoha letošních nováčků, tudíž se jejich věštby značně lišily, ale zároveň bylo alespoň na večer o zábavu postaráno. Pochopitelně nic z toho se neobešlo bez pravidelných večerních tréninkových soubojů, kde se již začíná projevovat rozšiřující se repertoár mocnějších a mocnějších kouzel. Večer jsme uchystali pro studenty malé překvapení. Na stolech jim přistála vcelku netradiční kombinace věcí – izolepa a špagety. V rámci studia mudlů už se o těchto předmětech dozvěděli, obzvláště pak o nekonečných možnostech tohoto úžasného vynálezu jménem izolepa. Samotné jsou tyto předměty možná relativně nudné, ale dejte je dohromady a k tomu přidejte důvtip bandy mladých čarodějů a dostanete impozantní architektonické výtvory. Vskutku fascinující tyto mudlovské vynálezy…
H.P.   

11.7.
Přišel čas vydat se na ministerstvo kouzel. Voldemort už o sobě dlouho nedal vědět, takže je na čase abychom se ozvali my. Naše pátrání po kusech duše Lorda Voldemorta zaznamenalo nejeden úspěch a dnes se tedy pro jeden viteál vydáme. Radši bych se této možnosti vyvaroval, ale není jiná možnost, je třeba důkladně prohledat nesčetná patra Ministerstva kouzel a objevit zde nejhorší vrchní náměstkyni ministra kouzel v historii! Je to tak, další viteál, medailon Salazara Zmijozela, má totiž v držení Dolores Jane Umbridgeová. Mučení nezletilých kouzelníků během výuky na škole je jen malá část toho, čeho se Umbridgeová dopustila a přítomnost viteálu jejímu charakteru nějak neprospěla. Cesta skrze pochmurná zákoutí Ministerstva je výzvou sama o sobě, ale získat náhrdelník od té růžové bestie jej nečiní o nic snažší. Abychom si byli jistí, že získané viteály nás příliš neovlivní byl večer věnován utužování týmového ducha a zdokonalování práce v týmu. Věštby, které jsme nedávno tvořili již byly dnes večer připraveny, a proto jsme si užili večer plný špatného humoru a unikátních hereckých výkonů v našich věštbách.
H.P.

12.7.
Dnešní dopoledne jsme zasvětili nácviku zasvěcení našich mladších spolužáků. Sice už jsou všichni zařazeni v kolejích, kolejních týmech, famfrpálových družstvech, ale ještě si neprošli tradičním zasvěcovacím rituálem známým jako pohádkový les. Pohádkový les tradičně připravují kolejní prefekti a je primárně určen pro jejich mladší spolužáky za účelem pobavení a poučení. Letošní verzi pojali jako noc otevřených dveří naší školy s mnoha ukázkami vyučovaných předmětů. Přípravám se dá věnovat vždy jen po omezenou dobu, aby mladší studenti nepojali podezření, takže odpoledne bylo standardně výukové s tím ozvláštněním, že se běžel terénní závod, kde jsme připravili s ostatními profesory malá nepříjemná překvapení. Dokáží naši nováčci zůstat motivovaní a odhodlaní i tváří v tvář řadě nesplnitelných výzev? Jak se ukázalo, tak ani když není racionálně vzato žádná naděje na plnění dané výzvy, vždy se najde někdo, kdo přijde s dalším a dalším způsobem, jak problému čelit. Nevzdávat se je ctnost, kterou by měl oplývat každý velký čaroděj a mezi námi se asi právě skrývá velká spousta právě takových jedinců. Ač marné, tak snahy studentů nepřišly nazmar a večer pro ně bylo přichystáno překvapení v podobě velkolepého kolejního plesu. Nasaďme společenské hábity a vzhůru na parket!
H.P.

13.7.
Dnešní ráno rozhodně nebylo pro slabší povahy, neb nás čekal rozhovor s Aragogem. Dávno zapomenutý král pavouků skrytý hluboko v Zapovězeném lese před zraky všech. Jen málokdo může vyprávět o setkání s Akromantulí a z vlastní zkušenosti mohu říct, že nejde o příjemné vyprávění, obzvláště pokud se vám to poštěstí jako studentům 2. ročníku. Ale dost bylo vzpomínání. Aragog by pro nás mohl mít kritické informace o tom, kde se nachází Nagini. Obrovitý had, který neopouští stín Lorda Voldemorta a je vždy připraven plnit jeho zlou vůli. Nagini ovšem není jen dalším obyčejným služebníkem zla, ale také jedním z viteálů, které je třeba zničit, chceme-li mít šanci Voldemorta zabít. Najít ho je tedy kritické a jakákoliv nápověda je cenným zdrojem nezbytných informací. Naše pátrání nás zavedlo k místnímu rybníku a když už nás v tomto horkém letním dni potkalo takto nečekané potěšení, tak jsme se chopili příležitosti a svlažili se ve zdejších vodách. Večer byl velmi rozverný. Mudlovským sportům se na naší škole většinou příliš neholduje, ale tentokrát se díky popularitě předmětů věnovaných studiu mudlů udělala výjimka a členové profesorského sboru se utkali s žáky nejstarších ročníků ve sportu zvaném fotbal. Velmi bizarní hra, ale i přes její naprosto šílená a nesmyslná pravidla a naprostý nedostatek létání se podařilo týmu profesorského sboru zvítězit.

 



5-6.den

Dnes nás všechny hned po ránu čekalo velmi nepříjemné překvapení. Mezi profesorský sbor totiž doputovala informace, že na Ministerstvo kouzel se dostali špehové pána zla a dozvěděli se také to, že dnes je v plánu cesta do bezpečného úkrytu Řádu, kde mě chtějí ukrýt. Schovávat se, zatímco  ostatní riskují své životy, už se stává příliš častým, než abych to mohl dále ignorovat, ale zatím není na výběr. Pomoc přišla totiž i ze strany našich studentů. Nejen, že si sami vyrobili svá první přenášedla, ale při nevyhnutelném boji se Smrtijedy, který nás po cestě čekal, prokázali všichni statečnost pravých mágů, kteří nevědí co je strach. Naše cesta si ovšem vyžádala život prof. Alastora Moodyho a to rukou samotného Lorda Voldemorta. Tato těžká rána Skaliny velmi oslabila, ale musíme zůstat silní, není jiná možnost. S žalem se lze vyrovnat mnoha způsoby a nejlepší, na který jsme se zmohli my, bylo prací. Opakování významných osobností a předmětů v historii a fungování Skalin se stalo naším lékem a tvrdá práce chmury brzy zahnala. Abychom se udrželi v tempu byly ve večerních hodinách dokonce otevřeny zápisy na povinně volitelné předměty, aby naši žáci mohli nadále rozvíjet své znalosti a dovednosti. Profesor Moody se tedy přidal na onen prokletý seznam, který každý den nosím v hlavě, a za který Voldemort jednou draze zaplatí. Čas nechat spánek odnést chmury pryč.

H.P.

Akademický rok je v plném proudu, a i když jsme často ohrožováni smrtijedy a dostávají se k nám chmurné zprávy z kouzelnického světa, škola se zanedbávat nesmí. Dnes tedy hned od brzkého rána zabředli studenti do studia nejrůznějších předmětů a naši prefekti začali dokonce s přípravami na Noc otevřených dveří. Trocha odreagování by byla jistě velmi vítaná, ale bohužel nám počasí nepřálo, takže jsme se uchýlili ke klidnému odpoledni sledování výukových materiálů. A konečně tedy, klidný den odpočinku se musí večer náležitě oslavit. Proběhla tedy jedna z dalších příprav na blížící se kolejní ples. Dnes nás temné síly nechaly vydechnout, avšak nesmíme usnout na vavřínech.

H.P.

Skaliny Skaliny Skaliny 



4.den

Všichni studenti, kteří kdy měli tu čest navštěvovat prestižní Skalinskou školu byli vždy povinně seznámeni s pravidly a tradicemi, které je třeba na půdě školy dodržovat. Rozšifrovat nejnovější verzi Skalinského školního řádu se však ukázalo být mnohem záludnějším úkolem, než se na první pohled zdálo. Neposedný školní řád se totiž rozkouskoval na malé úseky, které se schovaly do hlubin Temného lesa, kam mají studenti obvykle vstup zakázaný. Letošní ročník však není jen tak obyčejným a odvahy se tu našlo více než dost na to, aby se studenti vydali pro kusy školního řádu i mezi děsivé tvory žijící v tomto prastarém lese. Jak se však ukázalo, Řád je mazaný a různé části se nechaly najít od různých kolejí, které je mezi sebou poté musely vyměňovat, aby získali ucelený spis školního řádu pro svou kolej. Během odpoledne bylo nutné ověřit kolik toho vlastně naši noví studenti o magickém světě, do kterého se dostali ví. Mnohé skryté informace se ukrývají hluboko na dně prachem pokrytých Skalinských kronik, kteří již nepamatují svého posledního čtenáře, avšak tyto zásadní informace předávané generacemi čarodějů nesmí být ztraceny, proto se škola musí postarat o jejich zachování. Tímto zároveň získali možnost ke studiu prvních kouzelných formulí, které budou dobře využity při večerním otevření kouzelnického soubojového klubu. Praxe v kouzelnickém umění souboje je v této době vzrůstající temnoty nezbytností, a proto dělá škola maximum, aby své studenty připravila na nejhorší. Dnešním soutěžím dominoval Nebelvír, avšak rychlé porážky jeho kolejních týmu při večerních soubojích opět ukázaly, že všechny koleje mají chuť a sílu zabodovat.
H.P.

Skaliny Skaliny Skaliny  



3.den

Po včerejším slavnostním zařazování do kolejí nastal čas, aby se naši studenti také seznámili s tím, kdo je bude našim společným dobrodružstvím provázet. Z našich řad profesorů byli každé koleji přiděleni tři vedoucí a rozděleni do skupin pod jejich vedením budou studenti nadále reprezentovat své koleje. Během včerejška studenti získali své první hůlky a nyní nastal čas, aby si také vyrobili svá první košťata. Koště je další z kouzelníkových neodmyslitelných společníků, a navíc je zcela nezbytné pro pozdější reprezentaci svých kolejí ve famfrpálových zápasech. Kvalifikace do kolejních družstev jsou za rohem, proto si museli všichni naši nováčci opatřit nová košťata a jak je dobře známo, nejlepší let je vždy na koštěti, které si sami vyrobí. Dalším testem zručnosti a kreativity prošli všichni na výbornou, a tak mohou přípravy na večerní zahajovací turnaj pokračovat. V mezičase však bylo třeba, aby si studenti také vytvořili pro své týmy znaky a názvy, pod kterými budou známi mezi svými spolužáky. Majestátní erby i hrdé pokřiky všichni s vervou předvedli při večerním setkání a zbývalo už jen slavnostně zahájit letošní famfrpálovou sezónu. Na svých zbrusu nových košťatech se dnes utkali Nebelvírská kolej s Mrzimorskou a Zmijozelští poměřili své síly s kolejí Havraspáru. Zábavné pokračování příchodu nových studentů zatím probíhalo bez problému či vnějších zásahů, avšak všichni začínáme pociťovat, že temné síly jsou k nám stále blíž, o čemž svědčí i mnoho špatných zpráv objevujících se v Denním Věštci čím dál častěji.
H.P.



1 -2.den

Po dlouhých letech jsme opět zde. Skalinská škola čar a kouzel se znovu otvírá! Tento magický svět jsme v minulosti již navštívili nejednou, ale dnes opět staneme tváří v tvář starému nepříteli, postavíme se novým hrozbám a budeme bojovat o přežití celého kouzelnického světa. Síla naší školy však nespočívá v nás, profesorech či přátelích Skalinské školy, kteří zde jsme již řadu let, ale v našich nových studentech, kterých letos bylo opravdu mnoho a veškeré nadání a talent pro kouzelná umění, který s sebou přinesli bude třeba do poslední kapky máme-li být schopni postavit se silám zlovolného Lorda Voldemorta. Jak už je v naší škole tradicí, tak každý nově příchozí student je při příchodu zařazen do příslušné koleje. Toto nelehké rozhodnutí činí již dlouhá staletí za studenty Moudrý klobouk, ale ač velmi moudrý, ani on není nekonečně moudrý, proto bylo třeba aby naši nováčci předvedli, co v nich je a mohli tak být spolehlivě zařazeni do správné koleje. Byla pro ně připravena řada nejrůznějších kouzelnických soutěží, z nichž každá byla zaměřena na některý z mnoha předmětů, které se na Skalinské škole čar a kouzel vyučují. Zároveň také žádný student nemůže nastoupit bez svého “nejlepšího přítele“. Své “pravé ruky“, bez které nesvede ani nejmocnější mág nic. Samozřejmě mluvím o kouzelné hůlce, bez které se žádný čaroděj neobejde. A jak je obecně známo, tak studenti naší školy již léta chodí pro své první hůlky do nejlepšího krámu v celé Příčné ulici, k Olivanderovi. Každý student tedy musel projít tímto posvátným rituálem, kdy si hůlka sama vybere čaroděje, kterému chce patřit a činit ho mocným podle jeho pravé a mnohdy hluboko skryté povahy. Hůlky nikdy nechybují, nikdy a každý čaroděj, který o svou první hůlky přijde už moc dobře ví, že nikdy nebude moci dosáhnout vrcholu své moci, neboť žádná mu již nebude rozumět tolik jako právě ta jedna jediná. Poté co obdrželi své hůlky a seznámili se s jedinečnými duchy, kteří nyní opět obývají síně naší školy, byl čas na velkou ceremonii, která ovlivní život každého z nich více než by si teď mohl kdokoliv z nich myslet. Slavnostní zařazování do kolejí, kdy Moudrý klobouk každého studenta posoudil a poslal do koleje, která byla jeho srdci nejbližší. Všichni víme, že kolej se u nás velmi podobá rodině a zařadit se konečně do své nové rodiny je pro každého samozřejmě velký krok. Ať už naši noví studenti skončili v jakékoliv koleji, přejme jim mnoho štěstí v nelehkých zkouškách, které je v nadcházejících čtrnácti dnech čekají.
H.P.



facebook
Navštivte nás na Facebooku

svatebni fotograf ceske budejovice

reklamní předměty potisk
Reklamní předměty potisk